TRAPAVI PLJAČKAŠI: Nekad su lopovi glupavi do bola!
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Razbojnicima iz Kragujevca smeje se Srbija

TRAPAVI PLJAČKAŠI: Nekad su lopovi glupavi do bola!

Crna Hronika -
Sećam se slučaja kad su pljačkaši utrčali u banku, a u njoj je već bila druga ekipa, pa su se otimali za novac, ispričao Božidar Spasić

BEOGRAD - Prete plastičnim pištoljima!Razbojnici iz Kragujevca kojima je prekjuče propala pljačka banke zbog toga što su prerano stavili fantomke, pa je obezbeđenje banke imalo dovoljno vremena da zaključa vrata, tipičan su primer trapavih pljačkaša! Možda oni i imaju nekog iskustva u pljačkama, ali je činjenica da su osmatrali banku i videli kamere, ali nisu shvatili da će ih obezbeđenje videti i na vreme reagovati!Naduvani u pljačkuOvo je juče za Kurir rekao Božidar Spasić, bivši visoki funkcioner DB, i dodao da u Srbiji ima dosta trapavih pljačkaša.- To su nepripremljene skupine ili grupe drogiranih osoba koje se okupe i kažu: „Ajde da opljačkamo banku i uzmemo nekoliko hiljada evra.“ Misle da će na lagan način doći do para, a onda zbog neiskustva završe iza rešetaka. Drskost je da, na primer, idu u pljačku s plastičnim pištoljem jer uvek postoji mogućnost da radnik obezbeđenja ima pravo oružje i da ga upotrebi - kaže Spasić.Sagovornik Kurira dodaje da pamti slučajeve kad su razbojnici izgubili plen, da im se probušila guma na automobilu prilikom bekstva, a dešavalo se da se posle pljačke sudare s drugim vozilom!Sudar ispred šaltera- Bilo je više slučajeva u kojima su razbojnici ispadali smešni jer nisu bili pripremljeni. Jedanput su u žurbi, umesto vreće s ogromnom sumom novca, uzeli pogrešnu sa sićom. Takođe, druga grupa uzela je plen, ali automobil nije hteo da upali, pa su morali da beže peške. Ipak, najzanimljiviji je bio slučaj kad su razbojnici utrčali u banku, a u njoj je već bila druga ekipa pljačkaša! Sukobili su se i otimali oko plena - prisetio se Spasić i dodao da se često dešava da pljačkaši ukradu kasu, pa tek onda shvate da ne postoji način da je otvore!

Nagledao se svačega...
Nagledao se svačega...

Neverovatne pljačkeI ONI MOGU DA PONESU TITULU NAJTRAPAVIJIH KRIMINALACA

Zaglavili se u blatuTomislav L. (26) i C. C. (15) iz Sente uhapšeni su krajem septembra prošle godine zbog sumnje da su ukrali automobil. Malerozni dvojac je s parkinga ispred jednog ugostiteljskog objekta odvezao tuđu „zastavu“, ali nisu uspeli daleko da odmaknu jer im se automobil zaglavio u blatu.

Uhapšen dok je otključavao biciklStudent Đorđe K. (32) uhapšen je u junu 2010. odmah nakon što je, preteći oružjem, opljačkao banku na Novom Beogradu. Student je iz banke odneo oko 2,2 miliona dinara, ali nije uspeo da pobegne budući da je izgubio dragoceno vreme dok je pokušavao da otključa bicikl koji je zaključao kako bi ga zaštitio od lopova.Pali ispred opljačkane pošteDvojica razbojnika su u decembru 2011. opljačkali poštu na Gundulićevom vencu u Beogradu i odneli oko 650.000 dinara. Međutim, čim su izašli i seli u „stojadin“, došla je policijska patrola i uhapsila ih. Inače, ovaj dvojac se sumnjičio za pljačku više od 20 pošti i marketa.Pokvario se liftJedan od najsmešnijih slučajeva dogodio se u septembru 2008. godine kad su dvojica pedesetogodišnjaka opljačkala stan u Ulici gospodara Vučića u Beogradu. Kako bi što pre pobegli, oni su ušli u lift i tad je sve krenulo po zlu! Lift je propao u podrum i tu ostao zaglavljen, što je policiji olakšalo posao.

Pao s krova bežeći od policijeIvan P. (41) iz Niša, kog su prolaznici početkom februara 2014. prijavili policiji jer je išao ulicom s fantomkom na glavi i pištoljem u rukama, bežeći od potere, pao je s krova kuće i završio u bolnici. Nakon prijave policajci su krenuli u poteru, a Ivan je preskočio ogradu kuće i popeo se na krov, odakle je pao u grmlje.

Saobraćajna gužvaJedan od najgorih planova bekstva imala je četvoročlana grupa koja je uletela u ruke policiji sredinom novembra 2007, posle pljačke banke na Starom sajmištu. Četvorica razbojnika su iz banke odneli oko tri miliona dinara i 45.000 evra, a potom pobegli „fordom“. Međutim, na Brankovom mostu zaglavili su se u gužvi, pa su ih policajci stigli i uhapsili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track