Vatrogasci spasli Kragujevac od katastrofe!

Požar na pumpi umalo bio fatalan

Vatrogasci spasli Kragujevac od katastrofe!

Crna Hronika -
Izašli su na teren za četiri minuta, a za osam minuta lokalizovali požar, koji je izbio kad se „alfa romeo“, posle sudara s „dačijom logan“, zabio u aparat za točenje goriva

KRAGUJEVAC - Moglo sve da odleti!Da nije bilo brze i efikasne intervencije vatrogasaca, u Kragujevcu bi se verovatno i dalje prebrojavale žrtve i sanirale teške posledice nakon požara koji je tokom vikenda izbio na pumpi „NIS Petrol“. Vatrogasci su stigli za svega četiri minuta, a u narednih osam uspeli su da lokalizuju požar i spreče katastrofu!Podsetimo, nesreća se dogodila u noći između subote i nedelje u 2.45 sati, u Ulici Radoja Domanovića kod kragujevačkog Velikog parka. „Alfa romeo“, kojim je upravljao A. S. (21), naleteo je na taksi „dačija logan“, kojim je T. M. (42) neoprezno izašla s taksi stanice na put.Imali spreman planOd siline udara „alfa romeo“ je udario u benzinsku pumpu i pokosio aparat za točenje goriva, što je automobil i pumpu momentalno pretvorilo u buktinju.Dojavu o požaru operativni centar Vatrogasno-spasilačke brigade dobio je u 2.48.- Osmorica naših ljudi su u dva vozila ušli za rekordnih 30 sekundi i krenuli na intervenciju. Tokom vožnje obukli su zaštitna odela za ovakve vrste požara i za svega četiri minuta od dojave bili su na licu mesta, udaljenom oko dva kilometra od naše stanice. Pošto imamo operativne planove svih benzinskih pumpi u gradu, znali smo kako taktički da nastupimo da bismo sprečili eksploziju goriva, kao i raznih aditiva i ulja koji se prodaju na pumpi - objašnjava Nenad Milošević, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac.Do dolaska vatrogasaca požar je već bio u razbuktaloj fazi.- Automobil „alfa romeo“ je ceo bio u plamenu, vatra je zahvatila aparate za točenje goriva, kao i prodavnicu na pumpi, čak do krova. Ipak, nadljudskim naporima naše ekipe lokalizovale su požar za samo osam minuta i sprečile katastrofalne posledice - rekao je Milošević.Očevici nemo posmatraliPosebnu opasnost požar je predstavljao za veliki broj mladih koji su se našli u blizini.- Stajao sam nedaleko s društvom. Čulo se kočenje automobila, potom veliki prasak i kad sam se okrenuo u tom pravcu, već je kuljala ogromna vatra. Strašno! U šoku smo se ukočili i nemo posmatrali šta se dešava. Zaista, vatrogasci, policija i Hitna pomoć neverovatno su brzo stigli. Vatrogasci su odmah aktivirali šmrkove, policija je blokirala ulicu, a nas su udaljavali na bezbedno odstojanje. Svaka im čast! Da nije njih, moglo je pola okolnih naselja da odleti u vazduh - svedoči Đorđe Tršić.Akteri saobraćajne nesreće T. M. i A. S. lakše su povređeni i nalaze se na hirurgiji kragujevačke bolnice. Saobraćajna policija utvrdila je da je nesreću neopreznošću izazvala taksistkinja T. M., pa je protiv nje podneta krivična prijava. Inače, šteta od požara procenjena je na oko 1,7 miliona dinara.

Nenad Milošević: Znali smo kako da postupimo da bismo sprečili eksploziju goriva
Nenad Milošević: Znali smo kako da postupimo da bismo sprečili eksploziju goriva

Bio pijanVOZAČ „ALFE“ NAPAO TAKSISTKINJUProtiv A. S. podneta je prekršajna prijava jer je, kako saznajemo, vozio u stanju teške alkoholisanosti. On je nakon nesreće besan nasrnuo na T. M.- Istrčao je iz auta u plemenu i, umesto da pokuša da gasi požar, zaleteo se ka ženi u taksiju. Ona je prethodno takođe izašla iz kola, ali se panično vratila u vozilo kad je videla da je tip iz „alfe“ juri. Dok je sedala u auto, zalupio je vrata njenih kola i udario je u glavu - opisao je očevidac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track