ŽANDARM KRSTIĆ PRETI SVEDOKU: Pazi šta pričaš, nestaće ti brat!
Foto: Print Scren RTS

Dvostruko ubistvo mladića u Rekovcu

ŽANDARM KRSTIĆ PRETI SVEDOKU: Pazi šta pričaš, nestaće ti brat!

Crna Hronika -
Krevet tvog brata u zatvoru ostaće prazan ako ne budeš slušala instrukcije za svedočenje. To je poruka koju je Gordani Dabić, rođenoj sestri Gorana Dabića saučesnika u ubistvu dvojice mladića u Rekovcu poslao žandarm Krstić iz pritvora

KRALJEVO - Žandarm Aleksandar Krstić, kome se sudi za ubistvo i spaljivanje dvojice Jagodinaca, poslao je svedoku preteću poruku iz zatvora.

- Krevet tvog brata u zatvoru ostaće prazan ako ne budeš slušala instrukcije za svedočenje. To je poruka koju je Gordani Dabić poslao žandarm Aleksandar Krstić, kome se sudi za ubistvo i spaljivanje dvojice Jagodinaca. Gordana je rođena sestra Gorana Dabića, koji je Krstiću bio saučesnik u tom zločinu.

U Višem sudu u Kraljevu završen je poslednji pretres u slučaju žandarma Aleksandra Krstića i njegovih saučesnika Dabića i Ivane Radivojević u ubistvu i spaljivanju Aleksandra Nedeljkovića i Srđana Tomića prošlog leta.

Gordana Dabić je rekla da su joj oktobra prošle godine na mobilni telefon stizale preteće poruke i da je to odmah prijavila policiji.

- Tražili su od mene da dođem u Šumarice u Kragujevcu kod “Usamljenog lava”, kako bih preuzela koverat u kojem će biti napisane instrukcije o tome šta treba da kažem na suđenju. Ukoliko to ne učinim, napisali su mi i da će moj mlađi brat nestati tokom te nedelje - rekla je u sudnici Dabićeva.

Punomoćnik porodice ubijenog Srđana Tomića rekao je da je Marković, koji je bio važan svedok, ostao pri svom iskazu koji je dao u istrazi, ali da će na završnoj reči biti interesantno svedočenje veštaka sa neuropsihijatrije Zatvorske bolnice u Beogradu.

- U izveštaju piše da je Krstićeva neuračunljivost bila smanjena. Moje mišljenje je da su veštaci nalaz sačinili samo na osnovu razgovora sa Aleksandrom Krstićem, jer se on ne poklapa sa njegovom izjavom u policiji.

Veštaci su morali da vide da li je bio na neuropsihijatriji, da utvrde da li je imao alkohola u krvi, a lek “zoloft”, koji se pominje, može da prepiše samo psihijatar - kaže advokat Stojanović.

Ključni svedok

Svedočio je i Ljubiša Marković, žandarm i Krstićev poznanik. Za njega se pominjalo da je možda ključni svedok, jer je upravo on povezao Krstića sa svojim prijateljem Aleksandrom Nedeljkovićem. Hteo je da pomogne Krstiću kako bi pozajmio novac koji mu je bio preko potreban.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track