Najnovije vesti

NOVI PAZAR: Malverzacijama prevario državu za šest miliona dinara!

Stvorio manjak

NOVI PAZAR: Malverzacijama prevario državu za šest miliona dinara!

Crna Hronika
Policija tereti E.R. da je od 2012 do 2014 nabavljao robu u inostranstvu, koju nije skladištio nego prodavao bez izlaznih faktura i na taj način izbegao da plati porez u vrednosti od šest miliona dinara

NOVI PAZAR - Novopazaraska policija je uhapsila i uz odobrenje zamenika višeg javnog tužioca Edisa Arifovića, odredila meru zadržavanja do 48 časova E.R. (1972) iz Novog Pazara, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave

.Kako je saopštila Policijska uprava u Novom Pazaru, njeni službenici su juče uhapsili E. R. koji se tereti da je kao odgovorno lice preduzeća za trgovinu tekstilom u periodu od 31. decembra 2012. do kraja januara 2014. godine nabavljao robu u inostranstvu, koju nije skladištio u magacinu, već je prodavao bez izlaznih faktura.

Sumnja se da je na ovaj način stvoren manjak robe u vrednosti od preko 30.000.000 dinara, na koji nije plaćen porez na dohodak u vrednosti od oko 6.000.000 dinara.

Takođe, sumnja se da je na ovaj način E.R. sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 6.000.000 dinara, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...