Osumnjičeni za ubistvo Nikole Bojovića neće biti izručeni Srbiji!

Odluka Apelacionog suda CG

Osumnjičeni za ubistvo Nikole Bojovića neće biti izručeni Srbiji!

Crna Hronika -
Time je potvrđeno rešenje Višeg suda u Podgorici, kojim je odbijen zahtev pravosudnih organa Srbije za izručenje Šaranovića i Koljenšića

PODGORICA - Crnogorski državljani Slobodan Šaranović (74) i Ratko Koljenšić (36), osumnjičeni za organizovanje ubistva Nikole Bojovića, brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića, neće biti izručeni pravosudnim organima Srbije, odlučio je Apelacioni sud Crne Gore.

Apelacioni sud je, kako je danas saopšteno, potvrdio rešenje Višeg suda u Podgorici, kojim je odbijen zahtev pravosudnih organa Srbije za izručenje Šaranovića i Koljenšića, koje srpske vlasti sumnjiče da su organizovali ubistvo Beograđanina Nikole Bojovića.

Viši sud u Podgorici je krajem januara doneo rešenje, kojim je, kao neosnovan, odbijen zahtev za izručenje

Šaranovića i Koljenšića, po molbi za izručenje iz Srbije, u cilju njihovog krivičnog gonjenja po naredbi o sprovođenju istrage srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Podsetimo, Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi po srpskoj poternici koja je za njima raspisana zbog sumnje da su organizovali ubistvo Nikole Bojovića, koji je likvidiran u aprilu prošle godine u Beogradu.

Srbija je 29. jula prošle godine podnela Crnoj Gori molbu za ekstradiciju Šaranovića i Koljenšića, u skladu sa ugovorom o izručenju između dve države. Nikola Bojović je rođeni brat Luke Bojovića, koji čeka ekstradiciju Srbiji iz Španije zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava.

Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo zemunskog klana nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine. Slobodan Šaranović je brat Branislava Šaranovića, vlasnika kockarnice u hotelu “Slavija” u Beogradu, koji je ubijen u sačekuši na Dedinju u oktobru 2009. godine. Slobodan Šaranović se sumnjiči da je naručio likvidacije Bojovića, kako bi osvetio brata.

Crna Gora je 22. januara izručila Beogradu državljanina Srbije Sašu Cvetanovića (32), koji je osumnjičen da je direktni izvršilac ubistva Nikole Bojovića. Cvetanović je uhapšen 29. avgusta prošle godine u Podgorici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track