ŽIVELA S MONSTRUMOM: Nadam se da će manijak istrunuti u zatvoru
Foto: Nemanja Pančić

Ispovest žene čiju je maloletnu ćerku silovao očuh

ŽIVELA S MONSTRUMOM: Nadam se da će manijak istrunuti u zatvoru

Crna Hronika -
Pozlilo mi je kad sam čula šta je radio mojoj devojčici, rekla juče za Kurir Branka M., čiji je suprug Dragoljub M. (45) osumnjičen da je sedam godina seksualno zlostavljao pastorku
1 / 3 Foto: Nemanja Pančić

BEOGRAD - Tvrdi da ništa nije znala!- Ne pitajte me ništa... Ne znam šta da kažem. Nisam znala da je taj čovek, koji mi je bio muž, sedam godina silovao moju ćerku! Pozlilo mi je kad sam čula šta joj je radio. Još sam u šoku, ne želim da ga ikad više vidim u životu. Neću da znam za njega, nadam se da će istrunuti u zatvoru!Ovo je juče za Kurir kroz suze rekla Branka M., čiji je drugi suprug Dragoljub M. (45), inače bivši policajac, sedam godina primoravao njenu ćerku K. Š. (14) na seksualne odnose s njim! Dragoljub je, kako je utvrđeno istragom, pastorku prvi put silovao kad je imala sedam godina, a zatim je terao na seks preteći da će joj se svašta desiti ako nekome kaže šta joj radi! Pošto je jeziva priča procurila u javnost, devojčica je oduzeta od majke Branke M. i smeštena u prihvatilište Centra za socijalni rad.Mada je iživljavanje nad devojčicom trajalo godinama, Branka tvrdi da nikad nije primetila da se nešto čudno dešava između Dragoljuba i njene ćerke!Ništa nisam primetila- Stvarno nisam znala, a to sam rekla i policiji! Kad su mi inspektori rekli šta je radio mom detetu, nisam mogla da verujem... Ni meni nije jasno kako je to moglo da se desi - ispričala je Branka stojeći na vratima iznajmljene kuće u Zemunu.Na pitanje kako je moguće da baš ništa nije primetila i da li je tačno da nije htela da sasluša ćerku kad je htela da joj se požali na očuha, Branka samo odmahuje glavom.- Ne znam... Pustite me, molim vas. Ne mogu da verujem - nepovezano je pričala, drhteći celim telom.Odmah nakon Dragoljubovog hapšenja Brankini roditelji došli su kod nje da joj se nađu i pomognu oko druge dece. Nisu hteli da pričaju s novinarima, a prema Brankinim rečima, nije istina da su oni prijavili policiji Dragoljuba.- Ni oni nisu znali za to. Sede sa mnom u kući, a svi se nadamo da će nam ćerka biti vraćena - rekla je Branka, koja iz braka s Dragoljubom ima troje dece, dok njih dvoje imaju još po dvoje dece iz prethodnih brakova.Majka sve znala?Iako Branka tvrdi da nije primetila da Dragoljub seksualno zlostavlja njenu ćerku, policija proverava da li govori istinu i da li je eventualno namerno prikrivala nedelo svog supruga.- Postoji verovatnoća da se pravila da ne vidi šta on radi, pa će tokom istrage biti utvrđeno da li će i ona krivično odgovarati - kazao je izvor Kurira blizak istrazi.

Pastorka mi je sve smestilaMoja pastorka K. Š. i njena drugarica izmislile su da sam je silovao sedam godina! I da sam hteo, nikako to ne bih mogao jer nikad nisam ostajao nasamo sa K. Š., ispričao je, kako saznajemo, pred zamenikom višeg javnog tužioca bivši policajac Dragoljub M. (45), koji je osumnjičen da je seksualno zlostavljao K. Š. (14). Iako je, navodno, posle hapšenja pretio policajcima da će „videti jer ga drže bez dokaza“ i da „će se brzo uveriti da nema šanse da bude pritvoren“, juče je u tužilaštvu promenio pesmu i bio kooperativan. Tokom saslušanja krivicu je prebacivao na devojčicu, za koju je rekao da je bila prohtevno dete. Ispričao je da ga je prvi put optužila za istu stvar kad je imala šest godina! Na kraju je imao samo jedan zahtev:- Molim vas da me stavite u samicu. Svetiće mi se drugi kada čuju zbog čega sam uhapšen - molio je on.(J. S.)

Komšije iznenađeneRETKO SMO IH VIĐALIKomšije kažu da su se Branka i Dragoljub prošlog leta doselili u njihov kraj i da su ih retko viđali.- Kuću su iznajmili od poznanika koji se, navodno, bavi bioenergijom, a izdržavali su se od starih stvari, koje je Dragoljub prodavao na buvljaku. Ona je ponekad izlazila u dvorište da raširi veš i tada bismo je videli. Deca su im se stalno igrala na ulici, ali niko od nas nije primetio ništa čudno. Oni se, doduše, ni sa kim nisu ni družili iz komšiluka - kaže prvi komšija ove porodice.

ČINJENICEKako je otkriveno zlostavljanje- Dragoljub bi izmislio razlog da majka devojčice izađe iz kuće- kad bi ostao nasamo sa K. Š., devojčicu bi terao na seks- pretio je pastorki da nikome ne sme da ispriča šta se dešava- dete se na kraju požalilo školskoj drugarici, koja je ispričala majci šta se dešava- majka je obavestila školskog pedagoga, a pedagog Centar za socijalni rad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track