Ukradenim novcem platio jemstvo, pa pobegao iz Srbije!

Oslobođen akter najveće pljačke u Kuršumliji

Ukradenim novcem platio jemstvo, pa pobegao iz Srbije!

Crna Hronika -
Snašao se: Hamdija Retkoceri (49), optužen da je od Vukoja Milosavljevića ukrao 200.000 evra, platio 15.000 evra da bi se branio sa slobode

KURŠUMLIJA - Kako je ovo moguće?!Osnovni sud u Kuršumliji pustio je Hamdiju Retkocerija (49) iz Obilića, prvooptuženog u slučaju velike prošlogodišnje pljačke u Toplici, da se posle deset meseci provedenih u pritvoru brani sa slobode nakon položenog jemstva od 15.000 evra. Retkoceri je osumnjičen da je sa još nekoliko Albanaca s Kosova prošle godine u Prolom banji ukrao 200.000 evra od Vukoja Milosavljevića (61), koji je novac uzidao u svoju porodičnu kuću. Oštećeni Milosavljević je ogorčen ovakvom odlukom suda.Smejao mi se u lice- Retkocerija sam sreo na Autobuskoj stanici u Nišu. Nasmejao mi se u lice i bukvalno rekao: „Moj je sud u Kuršumliji, ne drži me više prokupački, jedva sam se od njih i od policije otkačio.“ Otišao je smejući se, a ja sam ostao preneražen. On je za samo 7,5 odsto novca koji je našao u zidu moje kuće uspeo da se domogne slobode! Sumnjam da će se on ikad više pojaviti na sudu jer je posle oslobađanja otišao na Kosovo, a u međuvremenu sam saznao da je već pobegao u Austriju - izjavio je Vukoje.Kuršumlijska policija je uhapsila Retkocerija tri meseci nakon Milosavljevićeve prijave. Osumnjičeni je uhapšen na graničnom prelazu Horgoš dok je pokušavao da pređe u Mađarsku.Retkoceri je uhapšen u maju prošle godine zbog sumnje da je tri meseca ranije organizovao pljačku Vukoja Milosavljevića, s kojim je 35 godina bio prijatelj i kog je savetovao da zazida novac u zid kuće!- Do para sam došao prodajom svoje imovine na Kosovu i izdavanjem smeštaja u Prolom banji, i sa suprugom sam štedeo za crne dane. Uzidao sam pare jer me Hamdija tako savetovao. On mi je rekao da je to najsigurniji način za čuvanje para i da i on tako čuva novac, što mi je i pokazao - ispričao je tad Milosavljević.U februaru prošle godine, na dan pljačke, Hamdijin rođak je pozvao Vukoja u Beograd.Uhapšen na granici- Dok je Vukoje išao ka Beogradu preko prelaza Merdare, došla je grupa Albanaca s Kosova zajedno s Hamdijom. Oni su obili ulazna vrata kuće, razbili zidove i odneli novac. Tri meseca kasnije, Hamdija je uhapšen dok je pokušavao preko graničnog prelaza Horgoš da pređe u Mađarsku - ispričao je tad izvor Kurira.

Tajno skrovište...  Vukoje pokazuje mesto gde su bile zazidane pare
Tajno skrovište... Vukoje pokazuje mesto gde su bile zazidane pare

Sud: Vukoje, a odakle tebi pare?Da paradoks bude veći, protiv Vukoja je posle pljačke pokrenut postupak kako bi se utvrdilo poreklo 200.000 evra koje je imao u kući kad je opljačkan. Ipak, posle nekoliko meseci stiglo mu je obaveštenje da nema osnova za pokretanje postupka protiv žrtve pljačke, budući da je taj novac Vukoje dobio od prodaje kuće na Kosovu i Metohiji. Istovremeno, u kuršumlijskom sudu nisu želeli da odgovore na pitanje novinara Kurira da li se ispituje poreklo novca koji se polaže kao kaucija! Nezvanično, samo nam je rečeno da sud pravno ne ulazi u poreklo novca koji je položen kao kaucija.

JemstvoOSLOBOĐEN I SAUČESNIKZajedno s Retkocerijem uhapšen je i njegov saučesnik Raif Fejzulahu (55), koji je, kao i Retkoceri, pušten da se brani sa slobode. Fejzulahu je takođe za kauciju platio 15.000 evra.UplatnicaVRATIO MU SAMO 2.000 EVRAMilosavljević kaže da je od ukradenih 200.000 evra dobio nazad samo 2.000 evra.- Hamdija mi je toliko vratio priznanicom dok se nalazio u prokupačkom istražnom zatvoru. Obavezao se i da će mi vratiti ostatak para, a sad je deo novca dao za jemstvo - priča Vukoje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja