DOLIJAO U SRBIJI: Makedonac (38) uhapšen zbog otmice bračnog para
Foto: Wikipedia

Policija u Ohridu potvrdila hapšenje

DOLIJAO U SRBIJI: Makedonac (38) uhapšen zbog otmice bračnog para

Crna Hronika -
Namamio ih lažnim oglasom za prodaju automobila, omamio i sa saradnikom im ukrao 2.800 evra i 58.000 makedonskih denara

SKOPLJE - Srpska policija uhapsila je jednog muškarca iz Ohrida, koji je osumnjičen da je prošle godine kidnapovao bračni par iz Skoplja, opljačkao ih i ostavio ih bez svesti na planini Galičici na jugu Makedonije.

Skopski list Dnevnik navodi da je policija u Ohridu potvrdila ovo hapšenje i da će uskoro makedonsko Ministarstvo pravde zatražiti od Srbije izručenje osumnjičenog za otmicu.

Osumnjičeni 38-godišnji muškarac iz Ohrida, čije ime se ne navodi, je u bekstvu od juna prošle godine, kada se i dogodio incident, a njegov saučesnik je uhapšen ubrzo posle otmice, osuđen je i sada je u zatvoru.

Njih dvojica su 3. juna prošle godine, preko oglasa na društvenim mrežama, namamili jedan bračni par iz Skoplja za navodnu prodaju automobila.

Oni su u stanu u Ohridu razgovarali sa bračnim parom, sipali su im sredstvo za omamljivanje u piće, zatim ih opljačkali i bez svesti su ih odvezli na planinu Galičicu, gde su ih ostavili.

Žrtve su se probudile sa vidljivim tragovima nasilja na telu, a kidnaperi su im oteli 2.800 evra i 58.000 makedonskih denara (oko 950 evra).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track