SMEDEREVO: Troje uhapšeno zbog razbojništva!
Foto: Kurir

Završili kod istražnog sudije

SMEDEREVO: Troje uhapšeno zbog razbojništva!

Crna Hronika -
Policija u Smederevu je uspešno rešila pljačku mesare i krađu novčanika sa 15.000 dinara i platne kartice, zbog čega su sa lisicama privedena trojica muškaraca

SMEDEREVO - Pripadnici Policijske uprave u Smederevu su, u proteklih pet dana, rasvetlili dva razbojništva izvršena u Smederevu i, zbog osnova sumnje da su izvršili ova krivična dela, uhapsili trojicu osumnjičenih.

Takođe, uhapšen je još jedan osumnjičeni iz Mladenovca, za kojim je bila raspisana poternica zbog izvršenog razbojništva na području Beograda. On je predat kolegama iz Policijske uprave za grad Beograd.

Inspektori kriminalističke policije 5. marta su uhapsili I. Đ. (34) i M. I. (21) iz Smedereva.Oni su osumnjičeni da su 2. marta oko 14 sati ušli u mesaru "Nedeljković", u ulici Miloša Velikog u Smederevu i, uz pretnju pištoljem, od radnika tražili da im preda novac iz kase.

Pošto je odbio da ih posluša, oni su pokušali da uzmu i odnesu kasu, u čemu ih je radnik sprečio.Videvši da neće uspeti u svojoj nameri, osumnjičeni su sa radnog pulta uzeli mobilni telefon i pobegli.Oni su, uz krivičnu prijavu za krivično delo razbojništvo, predati Osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.

Već sutradan, 6. marta, policajci Odeljenja kriminalističke policije PU u Smederevu uhapsili su i predali Osnovnom javnom tužiocu B. Đ. (38), zbog postojanja osnovane sumnje da je istog dana izvršio krivično delo razbojništvo tako što je, preko puta Glavne apoteke, jednu ženu udario u leđa i iz ruku joj oteo novčanik sa ličnim dokumentima, novcem u iznosu od 15.000 dinara i kreditnom karticom.

Kreditnu karticu "Rajfajzen banke" (sa PIN kodom koji je našao u novčaniku) dao je saučesniku S. N. (43), koji je uhapšen kada je pokušao da podigne novac sa bankomata.

On je, uz krivičnu prijavu za falsifikovanje i zloupotrebu platnih kartica, takođe predat Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.

Policija ovim putem apeluje na građane da PIN kodove svojih platnih kartica ne čuvaju u novčanicima.Najbezbednije je kodove naučiti napamet i čuvati ih kod kuće, čime se izbegava da se, u slučaju nestanka ili krađe kartica, pomoću njih podigne novac, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja