OSTAO BEZ PENZIJE I UŠTEĐEVINE: Lopov opljačkao starca (85) dok je spavao!

Bizarna pljačka u Zavidovićima

OSTAO BEZ PENZIJE I UŠTEĐEVINE: Lopov opljačkao starca (85) dok je spavao!

Crna Hronika -
Pitao sam ga ko je on, šta radi u mojoj kući, a on je polako otključao vrata, baš kao u svojoj kući, i izašao. Ustao sam, otišao do prozora, ali ga više nisam video. Kada sam pogledao u drugu sobu i video da je sve ispreturano, shvatio sam da sam opljačkan, kazao je Ramiz Mehanović

ZAVIDOVIĆI - Nepoznata osoba preksinoć je opljačkala kuću Ramiza Mehanovića (85) iz Zavidovića u ulici Zlatnih ljiljana broj 63 dok je on spavao u drugoj prostoriji. Mehanovića su probudili buka u drugoj sobi i svetlo u hodniku. Na ulaznim vratima je video mladića koji mu je bio okrenut leđima. Kada mu se Mehanović obratio, lopov je otključao vrata i izašao.- Bio sam kod brata i, kada sam otišao na spavanje, sve je bilo uredu. Verovatno je lopov ušao u kuću kada sam zaspao, savladao me prvi san i ništa nisam čuo. Probudilo me svetlo u hodniku. Nisam video kako izgleda, ali nema više od 35 godina. Pitao sam ga ko je on, šta radi u mojoj kući, a on je polako otključao vrata, baš kao u svojoj kući, i izašao. Ustao sam, otišao do prozora, ali ga više nisam video. Kada sam pogledao u drugu sobu i video da je sve ispreturano, shvatio sam da sam opljačkan, kazao je Mehanović.

Pregledom stvari primetio je da u džepu kaputa nije bilo penzije koju je tog dana podigao, a na drugom mestu nije našao 300 evra koje je ostavio za crne dane.

- Sve što je bilo sakrivenog novca je pokupio, samo je na stolu ostalo neke siće, oko 30 KM, koje, sigurno, nije video. Bilo je nešto i zlata, ali to nije dirao, samo je tražio pare - ispričao je Mehanović. Sreća u nesreći je, nastavlja ovaj starac, što se ranije nije probudio.

- Da sam pre ustao i uhvatio ga u krađi, ko zna šta bi mi uradio. Udario bi me, ne bi se ovako završilo. Ništa nije razvaljeno, ni vrata ni prozor. Neko mu je pomagao jer se sam nikako ne bi mogao popeti na prozor i ući u kuću - zaključuje Mehanović.

Pripadnici Policijske uprave Zavidovići obavili su uviđaj i tragaju za provalnikom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track