Gradonačelnik Zubinog Potoka osudio nasilje nad policijom

Mirna situacija na severu pokrajine

Gradonačelnik Zubinog Potoka osudio nasilje nad policijom

Crna Hronika -
On je u ocenio da naredni koraci opštinskog rukovodstva u Zubinom Potoku zavise od poteza privremenih kosovskih institucija, naglasivši da Srbi od tih institucija godinama trpe nasilje i da je to slučaj i sada

ZUBIN POTOK - Gradonačelnik Zubinog Potoka Stevan Vulović osudio je nasilje koje se u ovoj opštini na severu Kosova i Metohije desilo u sredu veče, kada je grupa građana upala u ovdašnju policijsku stanicu, ocenivši da je bezbednosna situacija posle incidenta relativno mirna.

"Mi kao političko rukovodstvo svaki vid nasilja osuđujemo. Desilo se nasilje nad pripadnicima policije u policijskoj stanici u Zubinom Potoku, kada je oslobođen jedan dečak koji je navodno optužen za remećenje javnog reda i mira", rekao je Vulović.

On je u ocenio da naredni koraci opštinskog rukovodstva u Zubinom Potoku zavise od poteza privremenih kosovskih institucija, naglasivši da Srbi od tih institucija godinama trpe nasilje i da je to slučaj i sada.

"Jednostavno nemamo poverenja u te institucije i ovo sve što se desilo je sled koraka koji su se preduzimali, a i danas se preduzimaju od strane države u pokušaju, odnosno slobodno mogu reći kriminalnih vlasti iz Prištine", kazao je Vulović.

Bezbednosna situacija nakon svega ovoga što se dogodilo je relativno mirna, ceo dan smo imali problem da umirimo narod, rekao je gradonačelnik Zubinog Potoka.

"Što se prištinskih vlasti tiče, mi smo svi na nekim njihovim spiskovima zato što smo po rođenju Srbi i što nismo mogli da biramo svoje roditelje. Videli ste šta se sve zbivalo minulih dana, kako je prošao Oliver Ivanović.

Jednostavno, ovaj narod nema poverenja niti u institucije međunarodne zajednice, ni u institucije države u pokušaju, od kojih punih 15 godina trpimo torturu i maltene živimo u getu", rekao je Vulović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track