KRAGUJEVAC: Maloletnička delikvencija porasla za 42 odsto!

KRAGUJEVAC: Maloletnička delikvencija porasla za 42 odsto!

Crna Hronika -
Reč je o krađama, telesnim povredama i razbojništvima u kojima učestvuju maloletnici, rekao je vršilac dužnosti predsednika Višeg suda u Kragujevcu Đorđe Ristić

KRAGUJEVAC - Maloletnička delikvencija u Kragujevcu tokom prošle godine je povećana za 42 odsto u poređenju s 2012. godinom, rekao je danas vršilac dužnosti predsednika Višeg suda u tom gradu Đorđe Ristić.

"Zabrinjava porast krivičnih dela u oblasti maloletničke delikencije, koja je za 42 odsto veća u poređenju s 2012. godinom. Primljeno je 140 predmeta, a u radu je bilo 144.

Reč je o krađama, telesnim povredama i razbojništvima u kojima učestvuju maloletnici", rekao je Ristić na konferenciji za novinare. Za neovlašćenu proizvodnju i prodaju opojnih droga Viši sud je osudio 30 osoba u 2013. godini, dok je za posedovanje narkotika za sopstvene potrebe osudio 25 osoba.

Uprkos otežanim uslovima rada, odnosno nedostatku prostorija za rad sudija, Viši sud u Kragujevcu je, kako je istakao Ristić, ostvario dobre rezultate u prošloj godini.

"Rešeno je 5.136 predmeta, od čega gotovo 5.000 u vremenu kraćem od godinu dana. U 2013. godini je primljeno 5.106 novih predmeta, a nerešenih je 664", rekao je Ristić.

U prošloj godini je postupak u Višem sudu vođen protiv 234 lica, osuđenih je bilo 150, a oslobođenih 64. Sedmoro lica je osuđeno za ubistva, 18 za razbojništva, a izrečeno je i osam kazni koje se izdržavaju u kućnim uslovima.

Viši sud u Kragujevcu ima 60 zaposlenih, a smešten je u zgradi u centru Kragujevca, u kojoj rade još dva suda - Osnovni i Apelacioni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track