ŽANDARMU KRSTIĆU 40 GODINA: Želim ti da rodiš sina, pa da ga i tebi ubiju i spale

Sud u Kraljevu izrekao maksimalnu kaznu

ŽANDARMU KRSTIĆU 40 GODINA: Želim ti da rodiš sina, pa da ga i tebi ubiju i spale

Crna Hronika -
Kletva: Ovo je majka Srđana Tomića, koga je ubio kraljevački žandarm Aleksandar Krstić (34), juče rekla Krstićevoj ženi Ivani Radivojević (27)
1 / 4

KRALJEVO - Majčin bol!Želim joj da rodi sina, pa da ga ubiju i spale kao moje dete... Da shvati kako se roditelj oseća - zavapila je posle izricanja presude u kraljevačkom Višem sudu Koviljka Jovičić, majka Srđana Tomića (28) iz Jagodine.Puštena na sloboduOna je bila nezadovoljna kaznom od dve i po godine, na koliko je osuđena Ivana Radivojević (27) iz Beloševca za pomaganje u zločinu 14. jula 2013. godine, kad je s Tomićem svirepo ubijen i njegov prijatelj Aleksandar Nedeljković (29). Tomićeva majka posebno je bila kivna što je optuženoj nakon izricanja presude ukinut pritvor, najavivši da će od Skupštine Srbije tražiti da donese zakon o strožim kaznama za ovakve zločine.Za monstruozno ubistvo žandarm iz Kraljeva Aleksandar Krstić (34), inače nevenčani suprug Ivane Radivojević, osuđen je na maksimalnih 40 godina zatvora, dok je drugooptuženi Goran Dabić iz Kragujevca dobio sedam godina i deset meseci.Sudija Miroljub Vujović rekao je da u slučaju Aleksandra Krstića nije bilo ništa sporno jer je priznao učinjena dela i da ništa manje od maksimalne kazne od 40 godina zatvora i nije moglo biti izrečeno. Vujović je rekao da nije dokazano da su Dabić i Radivojevićeva „učinili teško ubistvo jer su sve radnje bile nakon toga“.Smrt zbog 5.000 evra- Dabić je pomogao posle ubistva da se sakriju i unište tragovi. Ivanu Radivojević sud nije mogao da proglasi krivom, kao u slučaju Dabića, iako je slično delo počinjeno, jer prema zakonu jedan broj srodnika počinioca može da dobije maksimalno tri godine zatvora - objasnio je sudija. Inače, zamenica višeg javnog tužioca u Kraljevu Irina Radulović zatražila je kazne od 30 do 40 godina za Krstića i Dabića, dok je za Radivojevićevu zatražila kaznu od najmanje 10 godina.Podsetimo, Krstić je uhapšen 16. jula 2013. godine pod sumnjom da je dva dana ranije u selu Ratkovac kod Rekovca ubio, a zatim zapalio Tomića i Nedeljkovića. Krstić je Nedeljkoviću dugovao pet hiljada evra, pa je rešio da ga ubije kako bi se oslobodio duga.

Usmrćeni hicem u glavu... Srđan Tomić i Aleksandar Nedeljković
Usmrćeni hicem u glavu... Srđan Tomić i Aleksandar Nedeljković

Otac ogorčenOVO JE BRUKA ZA SUDSrđanov otac Milisav Tomić kaže da je samo izricanje maksimalne kazne moglo da ga primiri.- Očekivao sam maksimalnu kaznu za sve njih. To mi ne bi vratilo sina, ali moglo bi da me primiri... Ovo je bruka za sud. Samo smrtna kazna bi bila adekvatna. Žalićemo se na presudu - rekao je Tomić, koji je svoje nezadovoljstvo pokazao glasnim negodovanjem tokom čitanja presude.

HronologijaUBISTVO U JAGODINI- Aleksandar Krstić je 14. jula pozvao Srđana Tomića i Aleksandra Nedeljkovića da dođu u Kragujevac- Dvojicu mladića namamio je tako što im je rekao da treba da vide automobil koji će dati Nedeljkoviću i tako izmiriti svoj dug od 5.000 evra- Kad su se našli, Krstić je seo na zadnje sedište, uperio pištolj u mladiće i naterao ih je da stanu u selu Zakuta kod Kraljeva, a onda ih ubio hicima u glavu- Tela je prebacio na zadnje sedište i zatim otišao u selo Ratković kod Rekovca- Tela je prekrio ćebetom, polio benzinom i zatim zapalio automobil

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track