TRAGEDIJA NA ZVEZDARI: Učenik (10) iznenada preminuo na školskom odmoru!
Foto: Damir Dervisagic

Žalio se na mučninu i bol u glavi

TRAGEDIJA NA ZVEZDARI: Učenik (10) iznenada preminuo na školskom odmoru!

Crna Hronika -
Iznenadna smrt: Desetogodišnji B. C. tokom pauze s drugovima igrao košarku na školskom igralištu, u jednom trenutku pao u nesvest i više se nije probudio

BEOGRAD - Nije mu bilo spasa.

Desetogodišnji B. C. preminuo je u petak za vreme velikog odmora na igralištu Osnovne škole „Ćirilo i Metodije“ u Beogradu, nakon što je oko 16 sati pao u nesvest.Oživljavanje nije uspeloHitna pomoć je čitav sat pokušavala da ga vrati u život, ali u tome, nažalost, nije uspela. Dežurni lekar u Tiršovoj Spasoje Radulović rekao je da je mališan po prijemu prebačen na intenzivnu negu, gde je konstatovano da nema znakova života, kao i da će uzrok smrti biti poznat nakon obdukcije.- Nažalost, mogli smo samo da konstatujemo smrt - rekao je dr Radulović.Glavobolja i mučnina- Bio je super drug i dobar učenik. Išao je u treći razred. Njegov najbolji drug nam je rekao da mu se još oko 14 sati, kad je došao u školu, žalio da mu nije dobro. Bolela ga je glava i imao je mučninu. Na velikom odmoru izašli su da igraju košarku. B. C. je nekoliko puta stao jer mu nije bilo dobro. U jednom trenutku je posrnuo, ali drug ga je zadržao i pomogao mu da sedne na šaht, gde se i onesvestio - objašnjavaju dečakovi školski drugovi koje smo sinoć zatekli okupljene oko šahta, na kojem su palili sveće. U foliji pored sveća stajao je sendvič koji, kažu, njihov drug B. C. nije stigao da pojede.

Majka nema od bolaIspred kuće u kojoj je mališan živeo s roditeljima, mlađom sestrom i bakom sinoć se okupio veliki broj komšija i rođaka, koji su nam rekli da dečakov otac radi u Italiji.- Sve nas je iznenadila tragedija. Bio je veselo dete, uvek u pokretu i spreman za igru. I sad vidim njegov osmeh na licu i kako me pozdravlja sa „dobar dan“ na ulici. Njegove majka i baka potpuno su van sebe. Čuo sam da je, kad su došli iz škole da im jave šta se dogodilo, samo baka bila kod kuće, majka je vodila devojčicu na plivanje. Sestra još ne zna šta joj je s bratom - priča komšija boreći se da ne zaplače i dodaje da mališanov otac stiže iz Italije, ali da mu je rečeno da mu je sin u komi.

http://www.youtube.com/watch?v=wohRcsIrM4Y

Voleo sportTRENIRAO VATERPOLOB. C. je, pričaju njegovi drugovi, već neko vreme trenirao vaterpolo.- Na odmoru je često s drugovima igrao košarku. Najteže je bilo njegovom najboljem drugu, koji je prvi došao da zapali sveću - priča učenik šestog razreda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja