ŠARIĆ BESAN NA DVOJICU POLITIČARA: Predao tužiocu snimke susreta u njegovoj vili!
Foto: Kurir

Snimci iz restorana "Kod"

ŠARIĆ BESAN NA DVOJICU POLITIČARA: Predao tužiocu snimke susreta u njegovoj vili!

Crna Hronika -
Očekuje se da će ovi diskovi konačno odmotati klupko o povezanosti srpskih političara i da će biti jasnije ko je sve omogućio Šariću da posluje i kupuje firme po Srbiji

BEOGRAD - Osumnjičeni narko-bos Darko Šarić, kojem je određen pritvor zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja je trgovala narkoticima i prala novac, na saslušanje u Tužilaštvu za organizovali kriminal doneo je diskove na kojima su snimljeni njegovi susreti sa političarima.

Prema informacijama, očekuje će da će ovi diskovi konačno odmotati klupko o povezanosti srpskih političara i da će biti jasnije ko je sve omogućio Šariću da posluje i kupuje firme po Srbiji.

"Na snimcima su zabeleženi Šarićevi susreti koje je sa političarima vodio u restoranu "Kod" na Novom Beogradu. "Kod" je inače bio njegov restoran. U tom prostoru danas je kafić "Pikanterija".

"Takođe, tužilaštvu je predao diskove snimljene u njegovoj vili na Tatarskom brdu, koja je tokom mandata prethodne vlade zaplenjena", tvrdi izvor.

S druge strane prema pojedinim informacijama Šarić je spreman da ispriča sve o svojim političkim i ekonomskim saučesnicima.

On je "posebno ljut na dvojicu političara iz prethodne i aktuelne vlasti, za koje smatra da su ga "prodali"". Šarić ih je navodno pominjao i tokom leta od Podgorice do Beograda, ne krijući ozlojeđenost, kako se navodi, "za ono što su mu učinili“.

"Nemoguće je kada neko unese u državu dva ili tri miliona evra i pokuša da ih ubaci u zvanične tokove da se za to ne zna, pogotvo kada ste država u tranziciji, u kojoj su u tom procesu pranja novca privatizovana mnoga preduzeća", rekao je ministar pravde Nikola Selaković.

Ministar pravde je rekao da su domaći politicijski organi identifikovali postojanje organizovane kriminalne grupe još početkom 2000. godine.

(Naše novine/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track