IMAO JAKA LEĐA: Peuraču od smene sačuvao vrh vlasti!

Pritvor bivšem članu Dačićevog kabineta

IMAO JAKA LEĐA: Peuraču od smene sačuvao vrh vlasti!

Crna Hronika -
Svetislav Đurović hteo da skloni Dragoljuba Peuraču iz SBPOK, ali u tome nije uspeo jer je ovaj imao zaštitu moćnih političara

BEOGRAD - Sve radio preko veze!Dragoljub Peurača (47), direktor Inspektorata u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike, koji je uhapšen pre tri dana jer je tražio mito od 30.000 evra, trebalo je da bude smenjen pre nekoliko godina, ali je, zahvaljujući svojim političkim vezama, umesto smenjivanja napredovao u karijeri! Peurači je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana, a sada na videlo dana izbijaju mnoge nepravilnosti u njegovom radu.Tako je, kako Kurir saznaje, bivši načelnik SBPOK Svetislav Bata Đurović pokušao da skloni Peuraču iz svoje službe, ali u tome nije uspeo jer je podmitljivi inspektor zaštitu dobio iz vrha vlasti!Nezasluženo do čina- Svetislav Đurović je imao mnogo primedbe na Peuračin rad i zahtevao je da bude prebačen na drugo radno mesto. U tome bi verovatno i uspeo da Peuraču iz vrha tadašnje vlasti nisu zaštitili! Dragoljub je uspeo da opstane u SBPOK, a posle dve godine otišao je na mesto direktora Inspektorata u Ministarstvu rada, i to na predlog Dragana Markovića Markonija, zamenika direktora BIA - kaže izvor Kurira iz MUP Srbije.Od prvog radnog dana na novom radnom mestu, Peurači je bilo omogućeno da prima platu i u MUP i u Ministarstvu rada, što je ukupno iznosilo 180.000 dinara mesečno!- Istovremeno je i dobio čin pukovnika i zvanje glavnog policijskog savetnika iako nije ispunjavao nijedan jedini uslov za to! Naime, on se zaposlio u MUP u martu 2007. i nije dovoljno dugo radio na mestu višeg rukovodećeg kadra koje je potrebno za dobijanje čina pukovnika - navodi naš izvor i dodaje da je Peurača bez ikakvog osnova ostvario pravo na beneficirani radni staž na mestu direktora Inspektorata u Ministarstvu rada, gde se zaposlio bez konkursa i bez potrebnog Pravnog fakulteta.Lažno se predstavljao- Najgore od svega je što mu sve te privilegije nisu bile dosta, pa je imao običaj da se lažno predstavlja da bi sebi dao na značaju. Iako je bio samo operativac u SBPOK, on je ponekad govorio da je načelnik te službe, a prilikom jedne racije na Zlatiboru uporno je ubeđivao policajce da je upravo on načelnik SBPOK! - rekao je sagovornik Kurira. Naš izvor dodaje i da je Peurača voleo da se poziva na "jaka imena".- Poznato je da se često pozivao na Dragana Markovića Markonija, zamenika direktora BIA i bivšeg državnog sekretara u MUP, zahvaljujući kome je i doživeo procvat karijere, iako Marković verovatno u većini slučajeva nije imao pojma o tome - priča izvor.

Upozorio... Svetislav Đurović
Upozorio... Svetislav Đurović

Ovo su pitanja na koja MUP ne odgovara1. Da li je Dragoljub Peurača kao pripravnik dobio stan od bivše savezne vlade Jugoslavije?2. Kako je Peurača, na koji način i kada primljen u MUP i koje zvanje ima?3. Da li je Agenciji za borbu protiv korupcije priložio tačne podatke?4. Da li koristi službeni „audi“ s blinkerima i rotacijom, koji je vlasništvo MUP?5. Da li prima platu i dalje u MUP i da li se ona uvećava svakog meseca?6. Da li se zvanično vodi u vremeniku rada u MUP?7. Da li prima platu i dnevnice u Inspektoratu za rad i da li ima beneficirani radni staž na tom mestu i koliko?8. Da li je gospodin Peurača protivzakonito uzimao provizije pri prodaji fudbalera?

Tražio 30.000 evraHTEO DA NAPLATI SMRT RADNICEDragoljub Peurača je uhapšen nakon što je pokušao da iskoristi smrt radnice na pumpi NIS u Lučanima 11. marta da bi uzeo 30.000 evra. Inspekcija rada je tada utvrdila da ima nepravilnosti u poslovanju firme „Menpauer“, koja ima ugovor sa NIS o zapošljavanju radnika na pumpama. Peurača je to iskoristio i tražio novac da ne bi sproveo aktivnosti na koje je bio obavezan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja