KRVAVI ROĐENDAN: Stefan je Lazaru oteo nož i zario mu ga u grudi!
Foto: Kurir štampano

Maloletnik nastradao u Jagodini

KRVAVI ROĐENDAN: Stefan je Lazaru oteo nož i zario mu ga u grudi!

Crna Hronika -
Stefan S. (19) oteo nož Lazaru Jovičiću (17) i zario mu ga u srce nakon svađe na žurki

JAGODINA - Zario mu nož u grudi!Lazar Jovičić (17) iz Jagodine preminuo je nakon što ga je u subotu oko 1.20 ispred kafića u centru Jagodine nožem u srce ubo Stefan S. (19) iz istog grada! Do ubistva je, kako saznajemo, došlo kada je Stefan s devojkom došao nepozvan na rođendansku žurku, što je izazvalo svađu i tuču mladića.- Bili smo na žurki i sve je bilo super dok nije došao Stefan. On nije ni bio pozvan na rođendan, pa je zbog toga izbila svađa. Momci su izašli iz kafića i zatim se potukli. Lazar je u jednom trenutku izvadio nož, a kad je Stefan ugledao sečivo, zgrabio je Lazara za ruku, oteo mu nož i zario mu ga u grudi - ispričala je Lazarova drugarica koja je kobne noći bila u kafiću.Pao kao pokošenPrema rečima očevidaca, Lazar je nakon uboda pao kao pokošen, a Stefan je pobegao.- Iako ranjen, Lazar je uspeo da ustane s poda. Drugari su ga pridržavali da ne bi opet posrnuo. U tom trenutku je naišla policijska patrola koja je Lazara, oblivenog krvlju, odmah stavila u kola i odvezla u bolnicu, ali je Lazar ubrzo umro. Mi smo odmah otišli u bolnici da bismo bili uz druga, ali nam nisu dali da ga vidimo. Kad su nam saopštili da je preminuo, čini mi se da je ceo svet stao - priča drugarica kroz suze.Očevici tragedije opisali su napadača i policija je vrlo brzo uhapsila Stefana. Odmah je saslušan i određen mu je pritvor do 30 dana.Prijatelji ubijenog mladića kažu da nikome nije jasno zašto je Lazar imao nož kod sebe.- Lazar je bio dobar momak. Išao je u srednju muzičku školu u Nišu i prelepo je svirao gitaru. Njegov otac Vojislav direktor je Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević“ u Jagodini i njegova porodica je poznata kao ugledna i fina. Svi smo šokirani i ne verujemo šta se desilo - kaže drugarica.Ona dodaje da niko iz Lazarovog društva ne zna da li su on i Stefan bili u nekom sukobu odranije.- Ne zna čak ni da li su se poznavali, jer se Stefan pre dve godine doselio iz Zrenjanina, a Lazar je već neko vreme u Nišu - kaže drugarica.Bio primeran momakPorodica Jovičić juče je bila u potpunom šoku.- Moj mlađi sin je u subotu otišao na žurku s koje se, nažalost, nije vratio. Lazar je bio dobar i primeran momak, voleo je da se druži kao i svako dete, što je i normalno u tim godinama - očajan je otac Vojislav.On je apelovao na roditelje da obrate pažnju na ponašanje svoje dece.- Pozvao bih celu Srbiju, a posebno vršnjake mog nastradalog sina, da povedu računa o svom ponašanju i da se ništa ne rešava nasiljem i noževima - poručio je neutešni Vojislav.

Tragovi... Krv na mestu ubistva
Tragovi... Krv na mestu ubistva

Žurka... Kafić u kojem je bila proslava
Žurka... Kafić u kojem je bila proslava

PrijateljiSVI STAVILI LAZAROVE SLIKE NA PROFIL NA FEJSBUKUNakon što su saznali da je njihov prijatelj Lazar Jovičić ubijen, gotovo svi njegovi prijatelji su na svojim profilima na Fejsbuku ostavili fotografije na kojima su s Lazarom! Jedan od njih je kao naslovnu fotografiju stavio transparent s fudbalske utakmice na kojem piše: „Stop noževima“, dok je drugarica ubijenog mladića poručila: „Pravim se kao da ništa mi nije, pravim se kao da još uvek si tu“.

KomšijeTUČE REDOVNEStanari ulice u kojoj se desio obračun kažu da ih je probudila vika.- Čula sam galamu i vrisku, videla sam gomilu mladića na ulici, a onda i lokvu krvi... Policajci su jedva uneli krvavog dečka u auto. Dece koja su ostala na mestu obračuna nisu prestajala da plaču. Tuče su u tom kafiću redovne, a od muzike ne može da se spava. Tek ujutru sam čula da je tinejdžer umro - kaže žena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track