DINKIČEVA EKIPA IZA BRAVE: Pritvor za niške funkcionere URS-a

Viši sud u Nišu

DINKIČEVA EKIPA IZA BRAVE: Pritvor za niške funkcionere URS-a

Crna Hronika -
Osumnjičeni su u sredu privedeni u nišku policiju i određena im je mera zadržavanja zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja saizvršilaštvom. Sumnja se da su oni oštetili gradski budzet za 13,4 miliona dinara

NIŠ - Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu doneo je večeras rešenja o određivanju pritvora do 30 dana sedmorici sadašnjih i bivših direktora Direkcije za izgradnju grada, ranijem zameniku direktora Gradske toplane i dvojici vlasnika privatnih preduzeća, rekla je portparol tog suda Tamara Savić Cvetanović.

Pritvor je određen direktoru Direkcije za izgradnju grada Branislavu J, ranijem direktoru direkcije Miodragu B, izvršnom direktoru direkcije Branislavu J, pomoćniku direktora direkcije za pravne poslove Dragan K, ranijem zameniku direktora Gradske toplane Milanu O, vlasniku preduzeća "Urban 018" Zoranu B. i vlaniku preduzeća "Kosanica" Slaviši A.

Privor nije određen ranijoj direktorki Gradske toplane Gorici M. za koju tužilac nije predložio pritvor, pa sud o tome nije odlučivao, napomenula je Savić Cvetanović.

Kako je navela Savić Cvetanović, pritvor je određen zbog opasnosti da će osumnjičeni ometati postupak uticajem na neispitane svedoke i zbog uznemirenja javnosti koja može da utiče na pravično i nesmetano vođenje postupka.

Osumnjičeni su juče privedeni u nišku policiju i određena im je mera zadržavanja zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja saizvršilaštvom.

Sumnja se da su oni oštetili gradski budzet za 13,4 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track