BANJALUKA: Makedonca spržila struja dok je kipovao pesak!
Foto: Kurir

Izgradnja puta Prnjavor-Doboj

BANJALUKA: Makedonca spržila struja dok je kipovao pesak!

Crna Hronika -
Nesreća se dogodila kada je prilikom dizanja kipe na kamionu, prikolica zakačila žice dalekovoda zbog čega je izbio požar koji je zahvatio Zlatka G.

BANJALUKA - Radnik makedonskog preduzeća "Granit" Zlatko G. preminuo je u Kliničkom centru u Banjaluci od opekotina zadobijenih u nedelju od strujnog udara tokom izgradnje puta Prnjavor - Doboj.

Povrede opasne po život ovaj radnik je zadobio kada je digao kipu na kamionu koja je dodirnula žice dalekovoda, usled čega je došlo do požara.

On je bio priključen na aparate za disanje, ali se nije uspeo izboriti sa teškim povredama i preminuo je u ponedeljak uveče oko 23 sata.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić juče je optužio Vladu RS i javno preduzeće "Putevi RS" da su odgovorni za nesreću, navodeći da se put gradi bez postojanja glavnog projekta i građevinske dozvole.

"Da je postojao glavni projekat, sigurno bi u njemu negde pisalo ili bilo naznačeno da postoji električni vod i sigurno je da ovaj nesretni radnik ne bi na tom mestu istovarao posipni materijal", rekao je Gatarić.

On je istakao da na mestu gde se desila nesreća uopšte ne postoji oznaka za visoki napon.

Autoput Prnjavor Doboj grade banjalučka firma "Integral inženjering" i skopski "Granit".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track