KOSOVO POLJE: Kamenovana kuća Mitrovića u selu Bresje

Napad na Srbe

KOSOVO POLJE: Kamenovana kuća Mitrovića u selu Bresje

Crna Hronika -
Četvoročlana porodica je i ranije doživljavala neprijatnosti, a pre nekoliko godina nepoznati napadači su je gađali flašama. U tom selu živi oko 50 srpskih porodica

BEOGRAD - Nepoznate osobe kamenovale su porodičnu kuću Vladimira Mitrovića u selu Bresje, u opštini Kosovo Polje, povređenih nema, ali je pričinjena materijalna šteta, preneo je KiM Radio.

Napad se, kako prenosi taj radio, dogodio sinoć oko 22.30, a, po rečima Mitrovića, "izgledalo je kao da je bačena bomba".

On je kazao da se sedeo sa suprugom kada je kroz zatvoren prozor uleteo jedan od četiri kamena, sa koliko su gađali njihovu kuću. Policija je izvršila uviđaj, prenosi KiM Radio.

Mitrović je istakao da ne može da pretpostavi ko je izvšio napad, i da strahuje za bezbednost svoje četvoročlane porodice. Ta porodica je, kako prenosi KiM Radio, i ranije doživljavala neprijatnosti, a pre nekoliko godina nepoznati napadači su je gađali flašama. U Bresju živi oko 50 srpskih porodica.

Gradonačelnik Gračanice osudio napad na srpsku porodicu

Gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović osudio je danas kamenovanje kuće Vladimira Mitrovića u selu Bresje, u opštini Kosovo Polje. Niko nije povređen, a ima materijalne štete, javio je radio KiM. Stojanović je zatrazio da se počinioci što pre uhvate i kazne. "Tražimo od međunarodne zajednice i Kosovske policije da zaustave napade na Srbe i u skladu sa svojim mandatom omoguće im život bez straha i strepnji", rekao je Stojanović.

(Kim Radio)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track