Ubistvo Rakonjca plaćeno 30.000 evra!
Foto: Aleksandar Jovanović

Detalji likvidacije Bojovićevog saradnika

Ubistvo Rakonjca plaćeno 30.000 evra!

Crna Hronika -
Rade Rakonjac (51) nije eliminisan zato što je bio mnogo bitan, nego da bi se demonstrirala moć i na kraju došlo do Filipa Koraća, kaže izvor Kurira

BEOGRAD - Strah od novih obračuna!

Naručilac ubistva platio je likvidaciju Radeta Rakonjca (51), bivšeg Arkanovog telohranitelja i bliskog prijatelja Luke Bojovića, oko 30.000 evra, a plaćeni ubica i njegovi saradnici, koji su u sredu izrešetali Rakonjca, najverovatnije se još kriju u Srbiji, možda čak u Beogradu, saznaje Kurir nezvanično iz izvora bliskog istrazi!Rat klanova- Uklanjanje Rakonjca imalo je za cilj da se uza zid satera Luka Bojović, nekrunisani kralj „zemunskog klana“, koji je u španskom zatvoru i potpuno je nemoćan da zaštiti svoje saradnike i familiju - rekao je sagovornik Kurira.Naš izvor dodaje da je ubistvo Rakonjca očigledna osveta i da naručilac planira da eliminiše sve Bojovićeve ljude!- Rakonjac nije likvidiran zato što je bio bitan, nego da bi se demonstrirala moć i na kraju došlo do Filipa Koraća, koji je zapravo najbliži Lukin prijatelj. Druga meta je Luka, koji im je nedostupan jer je u španskom zatvoru - kaže naš izvor.Rakonjac je, podsetimo, smrtno ranjen dok je sedeo u bašti kafića „Mariki“ u Zvečanskoj ulici. U toj pucnjavi teško je ranjen i Rakonjčev prijatelj Stojan Novaković Cope, a jedan zalutali metak u stomak je pogodio i Gorana Ristanovića. Iako policija nije zvanično saopštila motive ubistva, javnost uveliko spekuliše da je poslednja u nizu likvidacija samo nastavak obračuna između Bojovićevog i klana Slobodana Šaranovića!- Ubistvo Rakonjca usledilo je kao osveta za prošlonedeljno ranjavanje Gorana Bojanića (38), Delibašićevog i Šaranovićevog saradnika. Bojanić je, navodno, trebalo da ubije Rakonjca, ali su ljudi iz Bojovićevog klana saznali za taj plan i zbog toga su prošle nedelje planirali da ubiju Bojanića. U tome nisu uspeli, a ubrzo je usledio odgovor - navodi naš izvor.Na tragu pucačuKako saznajemo u policiji, oni su na tragu počiniocima ovog zločina i zahvaljujući koordiniranom radu Policijske uprave za Beograd, BIA i policija u regionu uskoro se može očekivati hapšenje svih osoba koje su učestvovale u tome. Prema rečima Nebojše Markovića, načelnika Uprave kriminalističke policije PU za Beograd, na osnovu istrage i analize kriminalnih obračuna koje se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Rakonjca, policija sužava krug oko nalogodavaca, organizatora i počinioca te likvidacije.- Postoji opasnost da se obračun ova dva klana nastavi i u susednim državama, zbog čega smo već kontaktirali sa policijama u okruženju - kazao je načelnik Marković.

Uviđaj... Mesto ubistva
Uviđaj... Mesto ubistva

Ubrzo hapšenjaUBICE IDENTIFIKOVANEPolicija je, kako Kurir saznaje, identifikovala ubice Rakonjca, ali se njihova imena čuvaju u najvećoj tajnosti.- Dok ne budu uhapšeni, njihov identitet neće biti otkriven - kaže sagovornik Kurira iz istrage.

OproštajDANAS SAHRANARade Rakonjac biće sahranjen danas na Novom groblju. Kako saznajemo, Rakonjčeva porodica je još u šoku, a njegova supruga nije u stanju da priča o tragediji koja ju je zadesila.- Teško joj je i ne može da veruje da Radeta više nema među živima - kaže poznanik porodice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track