NARKO-SEANSA: Čeda išao na kokainske žurke!
Foto: Aleksandar Jovanović

Bivši šef BIA Milorad Bracanović prozvao lidera LDP

NARKO-SEANSA: Čeda išao na kokainske žurke!

Crna Hronika -
Dobio sam 2002. godine fotografiju na kojoj je Jovanović bio za stolom na kojem su bile izvučene, znate ono, bele linije, izjavio je juče nekadašnji zamenik načelnika BIA na suđenju za pobunu JSO

BEOGRAD - Sumnjao da će Šiptar da ga ubije.

Milorad Bracanović, nekadašnji zamenik načelnika BIA, tokom svedočenja o pobuni Jedinice za specijalne operacije u novembru 2001. godine izjavio je juče da je lider LDP Čedomir Jovanović bio u „narkomanskoj seansi“.Ovu tvrdnju Bracanović je izneo odgovarajući na pitanja prvooptuženog Milorada Ulemeka Legije, kome se sudi zbog sumnje da je s pokojnim vođom „zemunskog klana“ Dušanom Spasojevićem organizovao oružanu pobunu jedinice.

Legijina pitanja

- Kakav je bio odnos Dušana Spasojevića i Čedomira Jovanovića? - pitao je Legija, a Bracanović je odgovorio:- Sećam se da sam 2002. od načelnika drugog odeljenja dobio fotografiju na kojoj je Jovanović u narkomanskoj seansi.

Potom je sudija tražio od Bracanovića da objasni šta znači narkomanska seansa.- Pa, videlo se da za stolom, s meni nepoznatim ljudima, sedi Jovanović. Na stolu su bili hrana, piće, ali i znate ono, bele linije - rekao je nekadašnji zamenik načelnika BIA.Bracanović nije objasnio da li je fotografija nastala u Spasojevićevoj kući u Šilerovoj ulici, ali je ispričao da je u vreme pobune sumnjao da su Jovanović i Spasojević u kontaktu.- Spasojević me je pozvao da se nađemo kod Hajdučke česme na Košutnjaku. Bilo mi je čudno što me zove jer sam znao da ima kontakte u podzemlju, pa sam o tome obavestio Andriju Savića, koji je bio postavljen za načelnika DB, kao i Čedomira Jovanovića - ispričao je Bracanović i naveo da je otišao na sastanak i da je, kad je ušao u Spasojevićev „audi“, posumnjao da će biti likvidiran.Sastanak s Dućom- Sećam se da sam upozorio Spasojevića da, ako mi se nešto desi, Čeda i Andrija znaju da sam otišao na sastanak s njim. Spasojević mi je odgovorio: Znam, rekao mi je Mali - posvedočio je Bracanović.Kako je naveo, Spasojević ga je odvezao u Kulu, gde se sastao s Legijom, koji mu je rekao da su počeli protest zbog hapšenja braće Banović.U povratku, kako je rekao, Spasojević ga je ostavio u Batajnici, odakle ga je do Hajdučke česme vratio Dejan Milenković Bagzi.

Saslušan u sudu... Bracanović
Saslušan u sudu... Bracanović

Spisak prisluškivanihSLUŽBA PRATILA I JADRANKU JOVANOVIĆ?Govoreći o tome koga je sve služba pratila i prisluškivala, Milorad Bracanović objasnio je da nisu za to uvek postojali zahtevi suda, kao i da mu je jednom prilikom Goran Petrović dao čitav spisak ljudi koji je trebalo da budu stavljeni „na mere“.- Nijedno ime sa spiska nije mi bilo poznato, osim operske pevačice Jadranke Jovanović - posvedočio je Bracanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track