NARKO-ESTRADA: Keba i Kitić kupovali drogu od Banetovog dilera?
Foto: Damir Dervisagic

Ekskluzivno: Hapšenje repera Sanšajna razotkrilo narodnjake

NARKO-ESTRADA: Keba i Kitić kupovali drogu od Banetovog dilera?

Crna Hronika -
Policija u stanu narko-dilera Marka Lugonje, od kog je Branko Bojović kupio spid, našla spisak kupaca, na kojem se nalaze imena dvojice pevača; Je l‘ to neka skrivena kamera? To je ozbiljna stvar, pogrešniju osobu za to nisi mogla da nađeš. Ne bih mogao da živim da sam to sebi dozvolio, kaže Keba

BEOGRAD - Narko-estrada!Pevači Dragan Kojić Keba i Mile Kitić nalaze se na spisku kupaca narkotika koji je nađen u stanu narko-dilera Marka Lugonje (33), ekskluzivno saznaje Kurir. Njih dvojica razotkriveni su u okviru istrage koja je pokrenuta protiv frontmena grupe Sanšajn Branka Bojovića (45), tokom koje je utvrđeno da je Bojović upravo od Lugonje kupio sedam paketića spida.Od 500 dinara do 150 €Poznatog repera, podsetimo, policija je uhapsila u nedelju na Novom Beogradu nakon što je kod njega našla narkotike. Bane Sanšajn je, otkriva naš izvor, otkrio policiji od kog je kupio spid, nakon čega je u toku jučerašnjeg dana uhapšen Lugonja. Inače, Bojović se sumnjiči da je narkotike koje je kupovao od Lugonje dalje preprodavao.- Pretresom Lugonjinog stana u Vespučijevoj ulici pronađena je droga spremljena za prodaju, i to 81 kesica sa spidom i 120 grama marihuane, kao i vagica za precizno merenje. Međutim, pronašli smo i spisak njegovih kupaca, a uz imena je stajalo i ko koliko duguje. To su sume od 500 dinara do 150 evra. Na spisku je nekoliko poznatih ličnosti, pre svega iz sveta estrade. Pevači, glumci, starlete... Između ostalih, navedena su i imena narodnjaka Mileta Kitića i Dragana Kojića Kebe - objasnio je naš izvor.

Dragan Kojić Keba i Mile Kitić
Dragan Kojić Keba i Mile Kitić

Reporteri Kurira pozvali su juče Dragana Kojića Kebu da prokomentariše naša saznanja iz istrage.- Je l‘ to neka skrivena kamera? To je ozbiljna stvar, pogrešniju osobu za to nisi mogla da nađeš. Na lošem si putu. To je informacija iz policije? Nemoguće, to ne može da bude tačno. Ne bih mogao da živim da sam sebi to dozvolio. Ja na nečijem spisku?! - rekao je Keba našoj novinarki.Keba: Savest mi je čistaPotom je nastavio u istom stilu.- Ne igrajte se s tim! Ni sa kim od tih likova nisam bio u kontaktu, niti je u mom telu ikad bilo droge. U Nišu sam, danas kad dođem u Beograd, otići ću u policiju da proverim ko je taj izvor koji to tvrdi. Moguće je da postoji još neko sa istim imenom i prezimenom. Ja vama ne verujem da takav podatak postoji. Savest mi je čista, nikad u životu nikakva droga nije postajala u mom telu. Čista ortodoksna laž. Uznemirili ste me, imam pravo da vam ne verujem - rekao je Keba.Pokušali smo da dobijemo i komentar Mileta Kitića, ali mu telefon nije bio u funkciji. Potom smo pozvali njegovu suprugu, koja nam je rekla da nema Kitićev broj telefona?!

Sumnja se da je dilovao drogu... Bane Sanšajn
Sumnja se da je dilovao drogu... Bane Sanšajn

Pušten nakon saslušanja Bane Sanšajn tvrdi da nije diler i da je spid kupio za sebeJA SAM VERNIK, PRODAJA DROGE JE GREHBEOGRAD - Brani se sa slobode.- Nisam narko-diler, ne prodajem drogu! Veliki sam vernik i znam da je to po pravoslavlju greh. Iz imućne sam porodice i nemam potrebe to da radim. Kupio sam spid za ličnu upotrebu, ali nisam ni narkoman, povremeno samo konzumiram taj narkotik!Ovim rečima, kako Kurir saznaje, Bane Sanšajn branio se pred tužiocem da se bavi proizvodnjom i prodajom narkotika. Posle saslušanja zamenica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predložila je da se reperu odredi pritvor, ali je sudija za prethodni postupak pustio Bojovića da se brani sa slobode, uz obrazloženje da ne stoje razlozi za određivanje pritvora.- Kupio sam za 50 evra sedam paketića spida od jednog momka čije ime ne znam, ali sam znao da prodaje drogu. Svratio sam ispod mosta, izmrvio u metalnu kutijicu sadržaj jedne kesice i ušmrkao - ispričao je navodno poznati reper.On je objasnio da je, nakon što je konzumirao drogu i otišao da urinira, naišla patrola policije.- Iznenada su me zaskočili policajci i pitali me da li imam drogu. Uplašio sam se, rekao sam da imam - navodno je rekao Bojović, ali je odbacio navode da je pokušao da proguta šest paketića droge kad je shvatio da će ga policajci pretresti.- To nije tačno, umro bih kad bih to učinio! Ja sam 2003. oboleo od raka i dalje sam na terapiji - otkrio je Bane Sanšajn.Muzičar je odbacio i deo krivične prijave kojim mu se na teret stavlja da je pružao otpor prilikom hapšenja tokom kog je lakše povredio dvojicu policajaca.- Ja sam po profesiji muzičar, moj posao je da zabavljam, a ne da bijem ljude. Nikad nikoga nisam udario - rekao je Bojović.(J. S.)

OsumnjičeniLUGONJA: DUŽNI SU MI ZA PATIKEKako saznaje Kurir, osumnjičeni Lugonja je na saslušanju negirao da je spisak pronađen u njegovom stanu zapravo spisak ljudi kojima prodaje drogu.- On je priznao da su to njegovi dužnici, ali je tvrdio da mu pare duguju za garderobu i patike, koje navodno prodaje - kaže naš izvor.Banetov otacOVO MU JE DOBRA ŠKOLAReperov otac, poznati seksolog Savo Bojović, kaže za Kurir da mu je teško zbog hapšenja sina.- Ne znam da li prodaje drogu ili se drogira. Možda to nije tačno, možda je neko namerno izmislio. Ukoliko jeste istina, ovo što mu se desilo mu je dobra škola i nauk da ubuduće ne pravi greške - rekao je Bojović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track