FILMSKA POTERA U ZENICI: Njonjo pobegao iz vozila sudske straže!
Foto: Kurir

Trebao biti predat policiji u Mostaru

FILMSKA POTERA U ZENICI: Njonjo pobegao iz vozila sudske straže!

Crna Hronika -
Očevici koji su vidfeli bekstvo odbeglog Burekovića opisali kao višu osobu bez kose, sa lisicama na rukama i u standardnom plavom zatvoreničkom odelu

ZENICA - Pripadnici zeničke Sudske policije tragaju za odbeglim osuđenikom Nerminom Burekovićem Njonjom, iz Zenice, koji je danas uspeo da pobegne svojim čuvarima tokom transporta na lokalitetu naselja Blatuša.

Prema službenim informacijama, Bureković, koji je trebao biti predat Sudskoj policiji iz Mostara, uspeo je pobeći iz vozila policije, oko 11 sati, a zatim se uputio u pravcu naselja Crkvice.

Odmah nakon dojave pripadnici Sudske policije su preduzeli šire aktivnosti na pronalasku odbeglog osuđenika, i uz pomoć policije MUPZDK-a, potera je nastavljena na lokalitetima Crkvičkog brda, naselja Crkvice i Pehare, ali do 14.00 sati nema informacija o tragu begunca.

Iz policijske službe za odnose s javnošću MUPZDK-a nema širih informacija o ovom slučaju, jer kažu da policija MUP-a samo asistira pripadnicima Sudske policije radi bržeg pronalaska odbeglog osuđenika, koga su očevidci opisali "kao višu osobu bez kose, sa lisicama na rukama i u standardnom plavom zatvoreničkom odelu".

Pomoć u poteri Sudskoj policiji pružili su i pripadnici policijske Jedinice za posebne namene MUPZDK-a, a dalju potragu obavlja Sudska policija ZDK-a.

Podsetimo rano jutros zatvorenik čiji identitet još nije poznat pobegao je oko 11 sati iz vozila Sudske policije, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) intenzivno tragaju za njim na području Radakova u Zenici.

" Trenutno traje potraga za navedenim licem i nije mi još zvanično potvrđeno da je lice uhvaćeno", rekla je Aldina Ahmić, portparolka MUP-a ZDK.

Trenutno na lokalitetu Radakova, Crkvičkog brda, te na drugim lokacijama u Zenici traje intenzivna potraga za ovom odsobom.

Navodno da se radi o Nerminu Burekoviću, osobi sa kriminalnim dosijeom.

( Oslobođenje/Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track