UBISTVO ENVERA ZAMBERIJA: Uhapšen osumnjičeni muškarac (32)!
Foto: Reuters

UBISTVO ENVERA ZAMBERIJA: Uhapšen osumnjičeni muškarac (32)!

Crna Hronika -
Hapšenje je izvršila Operativna grupa za Mitrovicu uz pomoć policije Euleksa na osnovu međunarodnog naloga koji je izdao Interpo

PRIŠTINA - U selu Zupče na severu Kosova danas je u sklopu istrage o ubistvu pripadnika specijalne jedinice policje Kosova Envera Zimberija uhapšen muškarac star 32 godine, saopštio je Euleks.

Osumnjičeni je odveden u bazu Euleksa u Mitrovicu radi daljeg ispitivanja, navodi se u saopštenju i dodaje da je nalog za hapšenje 2011. godine zatražio UNMIK.

Optužbe se odnose na ubistvo Zimberija, koje je izvršeno 26. jula 2011. godine, kao i na napad na konvoj Kosovske policije u kojem je putovao ubijeni, navodi se u saopštenju u kome se ne navodi identitet ni nacionalnost uhapšenog.

Hapšenje je izvršila Operativna grupa za Mitrovicu uz pomoć policije Euleks-a "na osnovu međunarodnog naloga koji je izdao Interpol".

Hapšenje je sprovedeno "kao deo tekuće istrage ubistva sa postojećom sumnjom da su izvršena krivična dela teškog ubistva, teškog ubistva u pokušaju, neovlašćenog posedovanja oružja i ometanja službenih lica u vršenju službene dužnosti".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track