DNK OTKRIVA UBICU RAKONJCA: Tragovi nađeni na čaurama ispred kafića Mariki!

Ubistvo u klasičnom mafijaškom stilu

DNK OTKRIVA UBICU RAKONJCA: Tragovi nađeni na čaurama ispred kafića Mariki!

Crna Hronika -
Do ubice bivšeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana vode tragovi nađeni na tri mesta

U istrazi o ubistvu Radeta Rakonjca DNK tragovi su nađeni na čaurama ispaljenim ispred kafića „Mariki”, dukserici vlasnika ukradenog „alfa romea” i ciradi vozila sa kog su ubice ukrale tablice.

"DNK tragovi su na veštačenju u Nacionalnom kriminalističko-tehničkom centru MUP-a. Očekujemo rezultate koji bi brzo mogli da dovedu do utvrđivanja identiteta ubice", otkriva sagovornik.Tragovi DNK na čaurama ispred kafića, na dukserici vlasnika ukradenog „alfa romea“ i na ciradi vozila sa kog su ukradene tablice. Ubistvo Rakonjca, 2. aprila, izvedeno je u klasičnom mafijaškom stilu, ali ubice, sudeći po do sada prikupljenim dokazima, nisu bile potpuno profesionalne. Osim DNK tragova, za njima je ostao video-snimak zločina, ali i snimak paljenja automobila sa kojim su se odvezli, kao i telefonski razgovori, koji su vođeni specijalnim brojevima, a koji su otkriveni pregledom baznih stanica.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

"Ubice su u „alfa romeu” pet puta kružile oko zgrada u kojima je kafić „Mariki”. Kada je Rakonjac seo u baštu kafića, oni su „alfu” zaustavili na donjem parkingu, a iz vozila je izašao ubica. Vozač „alfe” je ostao u vozilu", kaže naš izvor.On navodi da se na snimku sa mesta zločina vidi ubica u maskirnoj uniformi, kao i još jedan mladić udaljen nekoliko metara."Prva sumnja bila je da su u pitanju ubica i saučesnik. Međutim, pregledom više snimaka utvrđeno je da je drugi mladić radnik obližnje firme, koji se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme", navode iz policije.

Ubica je ispred kafića ispalio pet hitaca u Rakonjca, a u pucnjavi su ranjeni i njegovi prijatelji Stojan Novaković Cope i Goran Ristanović. Posle zločina, ubica i vozač „alfe” odvezli su se ka Voždovcu, gde su u Ulici Radovana Simića Cige zapalili vozilo. U policiji kažu da su ubica i njegov saučesnik zapalili vozilo nonšalantno „kao da su upalili cigaretu”. Ubijeni Rakonjac bio je blizak prijatelj Luke Bojovića, vođe novog zemunskog klana, koji je u sukobu sa crnogorskom ekipom čiji je vođa Slobodan Šaranović.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track