Najnovije vesti

ZAKON MAFIJE Platili Pitbulu da ubije Nikolu Bojovića, pa hteli da ga uklone
Foto: MUP

Novi detalji atentata na Lukinog brata

ZAKON MAFIJE Platili Pitbulu da ubije Nikolu Bojovića, pa hteli da ga uklone

Crna Hronika
Miloš Vojinović na saslušanju kod tužioca ispričao da se Miloš Delibašić plašio da Saša Cvetanović ne progovori o ubistvu Nikole Bojovića

BEOGRAD - Sve ispričao.
Miloš Vojinović (27), član kriminalne grupe Miloša Delibašića (29), izjavio je na saslušanju kod tužioca da je za ubistvo Nikole Bojovića (39) Slobodan Šaranović (75) dao Saši Cvetanoviću Pitbulu (32) i Ratku Koljenšiću (37) po 20.000 evra.

Znaju se 10 godina

Vojinović je, kako su preneli crnogorski mediji, rekao da je planirano da nakon zločina Miloš Delibašić likvidira Cvetanovića kako bi uklonio ključnog svedoka, koji bi mogao da raskrinka celu grupu. Prema njegovim rečima, Cvetanovićevo telo trebalo je da bude zakopano na planini Studeno, iznad Danilovgrada.

Podsetimo, Nikola Bojović likvidiran je u ratu porodica Šaranović i Bojović, koji je izbio nakon ubistva Branislava Šaranovića 2009. godine. Do sada je u ovom sukobu usmrćeno šest osoba, a poslednja žrtva je Rade Rakonjac (52), bliski prijatelj Luke Bojovića, koji je izrešetan nedavno na Zvezdari.

- Miloša Delibašića poznajem 10 godina. Postavio se kao neformalni vođa naše grupe i davao nam je uputstva u vezi s planiranjem i realizacijom krivičnih dela. Nismo se čuli telefonom, već smo se nakon njegovog izlaska iz pritvora viđali na osnovu planiranih dogovora - rekao je Vojinović tužiocu.
On je dodao da se jedno vreme nije video s Delibašićem, koji je bio u Budvi kod ujaka Slobodana Šaranovića.

- Kad se vratio, rekao mi je da gradom kruži priča da je on organizovao ubistvo Bojovića i negirao da stoji iza tog zločina. Međutim, rekao mi je da ni ja neću biti pošteđen, jer sam član njegove grupe. Za mnom je u to vreme bila raspisana poternica zbog iznude, pa mi je Delibašić pomogao da pređem u Crnu Goru - ispričao je Vojinović.
Kako je dodao, u skrivanju mu je pomagao i Koljenšić.

Zašto su odustali

- Kasnije je Slobodan Šaranović saznao da policija ima snimak s mesta ubistva Bojovića, na kojem se vidi Koljenšić. To nas je sve ugrožavalo, a Delibašić i Koljenšić su se plašili da Cvetanović ne napravi neku grešku. Miloš je imao ideju da Koljenšić povede Cvetanovića na pucanje u nepristupačni deo šume, pa da ga tamo likvidiramo. Taj predeo bio je pogodan za zakopavanje tela. Koljenšić je tražio da se Miloš o tome konsultuje sa Šaranovićem, ali Delibašić je to odbio, pa se na kraju odustalo od tog plana - navodno je rekao Vojinović.

Uhapšen u Budvi...Miloš Delibašić
Uhapšen u Budvi...Miloš Delibašić

Ponovo iza rešetaka...Slobodan Šaranović
Ponovo iza rešetaka...Slobodan Šaranović

Šta je sve Miloš Delibašić rekao Vojinoviću
MOJ UJAK JE NARUČIO UBISTVO BOJOVIĆA

Miloš Vojinović na saslušanju je rekao i da je Delibašić posle izlaska iz pritvora često putovao za Budvu kod ujaka Slobodana Šaranovića, koji je brinuo o njihovoj odbrani nakon pljačke zlatare „Dajmond centar“.
- Posle ubistva Nikole Bojovića po gradu se pričalo da Delibašić i njegova grupa stoje iza zločina. Pitao sam ga da li ima veze s tim ubistvom, jer znam da je, dok je bio u zatvoru, govorio da će osvetiti ujaka Branislava Šaranovića, za čiju je smrt krivio Luku Bojovića. Međutim, rekao mi je da nema, već da je to organizovao njegov ujak Slobodan Šaranović na svoju ruku, a da sada on zbog toga mora da vodi rat - navodno je rekao Vojinović.
On je dodao da je Delibašić doživljavao Šaranovića kao jaku autoritativnu osobu, jer je važio za „određenu instituciju u svetu kriminala“.

 

Vežbali pucanje
PLAŠILI SE KORAĆA I ĐUROVIĆA

Dok sam se skrivao u Crnoj Gori, čuo sam da našoj grupi preti opasnost od Vladimira Jovanovića, Filipa Koraća i Luke Đurovića, da treba da ih likvidiramo i da su pripreme za to uveliko počele. Koljenšić je imao zadatak da ih prati, a da bismo se što bolje pripremili, Delibašić je predložio da odemo u šumu i vežbamo pucanje - navodno je rekao Vojinović.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...