UBIJEN GREŠKOM: Privedeni mladići pali na poligrafu, pištolj pronađen u potoku!
Foto: KURIR

Ubistvo na školskom igralištu

UBIJEN GREŠKOM: Privedeni mladići pali na poligrafu, pištolj pronađen u potoku!

Crna Hronika -
Velika je verovatnoća da je Marko Jakovljević slučajno ubijen, a stariji brat ubijenog Marka Jakovljevića policiji je ispričao da je bio okrenut leđima kada je njegov brat pogođen i da je shvatio šta se desilo tek kada je njegov brat jauknuo

BEOGRAD – Miloš Jakovljević (20), brat ubijenog Marka (16), i još dvojica njegovih vršnjaka zadržani su u pritvoru zbog sumnje da su umešani u pucnjavu u kojoj je u ponedeljak oko 21.30 sat ubijen Marko Jakovljević.

Maloletnika je hitac ispaljen iz pištolja pogodio u leđa, prošao kroz pluća i završio u bradi, a mladić je ubijen ispred kapije dvorišta OŠ "Miloje Vasić" u Kaluđerici gde je bio s nekoliko drugara i dve prijateljice.

- Trojica mladića su zadržana u pritvoru i oduzeti su im mobilni telefoni kako ne bi komunicirali i tako uticali na istragu. Postoji sumnja da je neko od tih mladića ispalio hitac - kaže sagovornik Kurira iz istrage.

Policiji je bilo sumnjivo što su mladići ispričali različitu verziju događaja.

- Odmah su sva trojica poligrafski testirana i na tom testu nisu prošli, a velika je verovatnoća da je Marko Jakovljević slučajno ubijen - kaže naš izvor i dodaje da je pištolj kojim je, kako se sumnja, počinjeno ubistvo, nađen u obližnjem potoku.

Neposredno posle tragedije Miloš je u policiji ispričao ocu da je bio okrenut leđima kada je Marko pogođen i da je shvatio šta se desilo tek kada je njegov brat jauknuo.

- Uspeo je samo da kaže: "Miloše...". Okrenuo sam se i video kako mu krv šiklja na usta i nos! Napravio je dva koraka i pao - rekao je Miloš.

U kući Jakovljevića su se okupili brojni rođaci i prijatelji koji su došli da izjave saučešće. Markov brat od strica Petar, koji je bio svedok tragedije, jedini je pušten kući posle saslušanja.

- Sedeli smo na klupi, a Marko je krenuo ka ulici. Tada se začuo pucanj. Okrenuo sam se i video Marka kako leži, a krv mu je išla iz usta i nosa - ispričao je Petar.

Suznih očiju, Markov otac Goran kaže da je ovo ubistvo za njega krvavi Vaskrs.

- Šta se dogodilo da nam se ovako nešto desi? A lepo sam rekao Marku da ne izlazi te večeri i da ostane sa porodicom da zajedno proslavimo praznik i dodaje da je obišao Miloša u pritvoru i da je potom počeo sa pripremama za Markovu sahranu u četvrtak.

- Marko se nikada ni sa kim nije svađao, a kamoli tukao... Da mog sina više nema saznao sam od svog brata. Otišli smo do Hitne pomoći u Kaluđerici i tada je Marko još bio živ, ali bez svesti. Umro je u bolnici i tada su mi dali da ga vidim poslednji put - kroz suze je ispričao Goran.

Dok je Marko bio dobar kao devojčica, prema rečima poznanika, njegov brat Miloš bio je problematičan. On je imao izvesne sukobe sa nekim mladićima iz Kaluđerice.

- Svi mislimo da Marko nije namerno ubijen. Šta se te večeri dešavalo u parku nikome još nije jasno. Miloš nije znao da mu je brat umro. Kada sam ga posetio u pritvoru pitao me je: "Šta je s Milošem?". Kada sam mu rekao da je mrtav, počeo je da vrišti i da plače...Nije verovao da je umro - priča Goran.

Direktor: Mislim da je ubijen greškom

Miljić, direktor Osnovne škole Aleksa Šantić, čije je istureno odeljenje škola "Miloje Vasić" rekao je da mu je žao zbog ove tragedije i da celu noć nije spavao od šoka.

- On je bivši učenik naše škole. Bio je dobro i pristojno dete, nikada nije bio problematičan, niti je pravio . Mislim da se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Roditeljima ćemo pružiti svaki vid pomoći - rekao je Miljić.

(N.S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja