TUGA DO NEBA: Anđela poginula dve nedelje pred rođendan
Foto: Marina Lopičić

Prijatelji nastradale devojčice još u šoku

TUGA DO NEBA: Anđela poginula dve nedelje pred rođendan

Crna Hronika -
U petak posle škole poljubila sam je na rastanku. Nisam ni slutila da sam je tad poljubila poslednji put, ispričala drugarica

BEOGRAD - Drugari oplakuju Anđelu!Anđela nam je bila najbolja drugarica i mi ćemo je zauvek voleti. Imala je 11 godina, za 15 dana trebalo je da napuni 12. Pričala je kako ćemo slaviti njen rođendan, opisivala tortu koju ćemo da jedemo... I dalje ne možemo da verujemo da je poginula!Upropastio im životOvo su juče, očiju punih suza, ispričale devojčice koje su išle u razred s Anđelom Veličković. Anđela je nastradala u petak oko 20 sati kada je na nju, dok je prelazila Pančevački put na pešačkom prelazu sa upaljenim zelenim svetlom za pešake, velikom brzinom naleteo BMW, kojim je upravljao Marko Đ. (25).- Anđela je bila pažljiva, ali taj ludak, majmun, ne znam kako da ga više nazovem, vozio je brže od 200 na sat. Njega treba doživotno strpati u zatvor ako ima pravde u ovoj zemlji. Ne samo da nam je uzeo našu drugaricu nego je i njenim roditeljima i bratu upropastio život - kaže Anđelina drugarica iz odeljenja petog jedan OŠ „Oslobodioci Beograda“, iz koje se Anđela Veličković vraćala kada je nastradala.Anđelini drugari, koji su juče došli da njenim roditeljima Oliveri i Đorđu izjave saučešće i da na mestu na kome je poginula zapale sveće, kažu da se Anđela neposredno pre tragedije čula sa mamom.- Bila sam tu kada joj se javila i rekla da je izašla iz škole i krenula kući. Tada sam je i poslednji put videla. Bila je srećna zbog predstojećeg vikenda. Poljubile smo se za rastanak, ali nisam mogla ni da zamislim da ću je tada poslednji put poljubiti. Nedavno sam sanjala grozan san i znala sam da će se desiti nešto loše, ali Anđelinu smrt nisam mogla ni da zamislim. Kada me je njena mama pozvala da javi šta se desilo, mislila sam da je neka greška. Plačem već dva dana - neutešna je Anđelina drugarica.Sahrana danasPrema njenim rečima, učenici OŠ „Oslobodioci Beograda“ organizovali su paljenje sveća za tragično nastradalu drugaricu.- U ponedeljak će se svi učenici i nastavnici okupiti u školskom dvorištu, odakle ćemo zajedno otići u Crkvu Svetog Nikole da našoj Anđeli upalimo sveću i pomolimo se za nju - kaže drugarica.Devojčica će biti sahranjena na groblju u Borči.

Zadržan u pritvoruVOZAČ UBICA PLAKAO KOD TUŽIOCAMarko Đ., koji je pokosio Anđelu, a zatim otišao sa mesta nesreće, da bi se sat kasnije prijavio policiji, juče je saslušan u Tužilaštvu.- Plakao je i branio se ćutanjem. Rekao je da nije u stanju da iznese odbranu jer se loše oseća zbog svega što se desilo - kaže naš izvor.

Ukleta deonicaNA ISTOM MESTU NASTRADALA I ČETIRI MLADIĆAMaltene na istom mestu gde je poginula Anđela, desila se 2002. nesreća u kojoj su poginuli Slaviša Kuzmanović (20), Dejan Dojčinović (18), Vladan Popović (24) i Aleksandar Radišić (25). Nesreća se dogodila kada je vozač „forda“, u kojem su bila četvorica mladića, udario u autobus.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track