UBISTVO KRALJEVAČKOG HIRURGA: Tata je spasavao druge, a evo kako je nastradao!
Foto: Tanjug

U ZC „Studenica“ oproštaj od dr Slobodana Lukića

UBISTVO KRALJEVAČKOG HIRURGA: Tata je spasavao druge, a evo kako je nastradao!

Crna Hronika -
Otac nije znao za praznike, svaku nedelju, slobodan dan, ceo život posvetio je svom pozivu, obavljajući ga časno i pošteno, rekao Vukašin Lukić, sin ubijenog hirurga

KRALJEVO - Utehe nema!Moj otac je ceo život posvetio svom pozivu, obavljajući ga časno i pošteno... Ceo radni vek proveo je spasavajući tuđe živote. Nije znao za praznike, za nedelju, slobodan dan, odmor, a evo kako je završio...Ovo je juče rekao Vukašin Lukić, mlađi sin ubijenog hirurga iz Kraljeva dr Slobodana Lukića (66). U ZC „Studenica“ okupilo se nekoliko stotina ljudi da za Beograd isprati posmrtne ostatke najomiljenijeg kraljevačkog hirurga, koga je u nedelju ujutro ubio pacijent Budimir Milosavljević (76).Još nije saslušanOd momenta kad se tužna i bolna vest proširila Kraljevom, Slobodanovoj supruzi Danici, sinovima Vojkanu i Vukašinu, kao i lekarima Odeljenja fizikalne terapije u ZC „Studenica“ izjave saučešća stižu sa svih strana.

Uviđaj...Policija na mestu ubistva
Uviđaj...Policija na mestu ubistva

- Dr Lukić je bio jedan od najcenjenih i najiskusnijih hirurga u Srbiji i u karijeri je operisao 10.000 Kraljevčana. Jedan od njih bio je i Milosavljević, kome je obavljena hirurška intervencija na žučnoj kesi, a posle čega je on od doktora zahtevao da mu u karton upiše da ima karcinom. To, naravno, nije bilo tačno, ali je iskorišćeno kao povod za ubistvo - čulo se juče na oproštaju od dr Lukića.Inače, osumnjičeni Milosavljević je iz kraljevačke bolnice prevezen u KBC u Kragujevcu.- Još nije saslušan pošto se čeka da mu se stabilizuje zdravstveno stanje posle operacije. Ipak, on je na neki način priznao ubistvo budući da je, dok su ga policajci hapsili, sve vreme vikao: „Ubio sam doktora, ubio sam doktora!“ - kaže izvor Kurira iz istrage.Posetio oca u bolniciMiloš Bzenić, viši tužilac u Kraljevu, rekao je za Kurir da je Milosavljević pod stalnim policijskim obezbeđenjem.- Dao sam nalog za veštačenje oružja nađenog kod osumnjičenog prilikom hapšenja. On je za pištolj odranije imao dozvolu za držanje, ali ne i za nošenje oružja - rekao je tužilac Bzenić.Kako nezvanično saznajemo, Budimira M. u kragujevačkoj bolnici je posetio sin.- Sin je potpuno šokiran onim što je učinio njegov otac. Rekao je da nije bilo ama baš nikakvih nagoveštaja da će se Budimir odlučiti na ovako težak zločin - kazao je izvor Kurira iz KC Kragujevac.

Žrtva bezumnika... Dr Slobodan Lukić
Žrtva bezumnika... Dr Slobodan Lukić

Ubica... Budimir Milosavljević
Ubica... Budimir Milosavljević

Bolnica u KragujevcuOSUMNJIČENI SE OPORAVLJAIako je pucao sebi u vrat, Budimir Milosavljević nije pogodio nijedan vitalni organ i nije životno ugrožen.- Pacijent je u stabilnom stanju, svestan i komunikativan, ali o zločinu ne želi da govori. Pružili smo mu maksimalan medicinski tretman, kao i svakom drugom pacijentu, a s njim je razgovarao i psihijatar - kaže dr Tomislav Stojiljković, načelnik Centra za anesteziju i reanimaciju KC Kragujevac.

Obustava radaSUTRA SAHRANAU znak sećanja na dr Lukića, kolegijum načelnika ZC „Studenica“ odlučio je da od danas do petka, od 11 do 13 sati, sve ambulante ovog zdravstvenog centra obustave rad. Dr Lukić biće sahranjen u sredu u 14.30 časova na Novom groblju u Beogradu.

ČINJENICEKako je došlo do tragedije- Dr Lukić u noći između subote i nedelje bio dežuran- U nedelju oko osam sati, posle dežurstva, krenuo kući- Milosavljević ga čekao ispred zgrade u kojoj je doktor Lukić živeo- Pucao doktoru dvaput u grudi, a kad je ovaj pao, ispalio u njega još pet metaka- Ubica posle zločina prešao ulicu i pokušao da se ubije, ali u tome ga sprečili prolaznici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track