ZAJEČAR: Policija pohapsila falsifikatore novca!
Foto: Rojters

Završili u pritvoru

ZAJEČAR: Policija pohapsila falsifikatore novca!

Crna Hronika -
Pohapšeni se terete da su pokuašli distribuciju osam novčanica po 200 evra za koje se sumnja da su lažne

ZAJEČAR - Policija je odredila meru zadržavanja do 48 sati V.D. (29) iz okoline Zaječara i I.B. (47) iz tog grada, zbog sumnje da su pokušali da distribuiraju osam novčanica u apoenima od 200 evra, za koje se sumnja da su falsifikovane.

Navedenima je određena mera zadržavanja zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje novca.

Naime, ovlašćena službena lica Policijske stanice u Sokobanji su, po odobrenju Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu, 4. maja odredili meru zadržavanja do 48 sati za V.D., a 5. maja i za I.B.

Imenovani su juče, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu.To je drugi slučaj uspešnog otkrivanja falsifikovanog novca od strane policijskih službenika Policijske stanice u Sokobanji, s obzirom da su 11. aprila ove godine, na teritoriji Kragujevca, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu, uhapsili E.G. (29) iz Kragujevca.

Taj osumnjičeni je, sa krivičnom prijavom, sproveden navedenom tužilaštvu.

On se tereti da je na teritoriji opštine Sokobanja pustio u opticaj devet novčanica u apoenima od po 100 američkih dolara, za koje je utvrđeno da se radi o falsifikovanom novcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja