STRAST ZA KLAĐENJEM: Mladog fudbalera ubili dugovi?!
Foto: Kurir Štampano

Sahranjen Uroš Jež

STRAST ZA KLAĐENJEM: Mladog fudbalera ubili dugovi?!

Crna Hronika -
Možda je hteo prečicom da stigne do druga kod koga je krenuo na žurku, pa je upao u mulj ili u rupu i utopio se, kaže jedan od meštana dok neki veruju da se sam ubio

BAČ - I nebo je plakalo.Fudbaler Uroš Jež (21) iz Bača, čije je telo nađeno u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je juče, a na poslednji ispraćaj došli su mnogobrojni prijatelji kako bi majci Slobodanki, ocu Đorđu i mlađem bratu Nikoli pružili reči utehe. Nakon obdukcije utvrđeno je da na telu mladiću nema tragova nasilja.- Samoubistvo sigurno nije, a to što nema tragova nasilja ne znači da je sam sebi prekratio život... Možda je hteo prečicom da stigne do druga kod koga je krenuo na žurku, pa je upao u mulj ili u rupu i utopio se - kaže jedan od meštana.Uroš je nestao u noći između 4. i 5. maja, a njegova porodica uputila je apel javnosti da im se jave ukoliko imaju ikakvu informaciju o njemu. Mladićevo telo prekjuče su u kanalu našli pecaroši.

Smrt mladića potresla je meštane Bača, a po svemu sudeći, sam se ubio. Da li su ga na to navele nevolje koje su, zbog strasti za klađenjem, navodno imali i on i njegova porodica ili, pak, nešto drugo, verovatno će zauvek ostati tajna.

Dejan Ćulibrk, bivši predsednik Tvrđave i prijatelj porodice Jež, kaže da Uroševa strast za klađenjem nije bila nepoznata ni porodici, ni klupskom rukovodstvu. Da bi to činio on je, i ranije, navodno pozajmljivao, doduše uglavnom manje svote novca, ali mu je i to donosilo nevolje, jer su oni koji su mu ih davali insistirali na vraćanju, a on to nije mogao da učini.Prema nezvaničnim informacijama, i u nedelju 4. maja, na dan nestanka, u Bačkoj Palanci je od jednog poznanika pozajmio 80 evra koje je izgubio u kladionici i koje nije mogao da vrati.- Strašno je ovo što se desilo i velika je šteta za jedan mladi život - kaže Ćulibrk. - Mada smo pokušavali, svi smo, ipak, delimično odgovorni što nismo učinili mnogo više da ga vratimo se tog puta. Da jesmo, verujem da bi sve, ipak, bilo drugačije, pišu Novosti.

(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track