SMRT STUDENTKINJE: Skočila posle telefonskog razgovora!
Foto: Zorana Jevtić

Novi detalji samoubistva u Beogradu

SMRT STUDENTKINJE: Skočila posle telefonskog razgovora!

Crna Hronika -
Dva ispita je delila od diplome: Kamere snimile Jovanu Rogošić (27) kako u ponedeljak oko osam sati dolazi na fakultet i priča s nekim mobilnim telefonom

BEOGRAD - Razočarana.

Nije nam jasno zašto je Jovana u utorak dolazila na fakultet jer nije imala predavanja, pošto ih je sva odslušala. Trebalo je da položi samo još dva ispita pa da diplomira. Umesto toga, ona je došla na fakultet da bi se ubila. Svi smo zatečeni i tužni. Ovo je juče rekla prijateljica Jovane Rogošić (27), studentkinje Filološkog fakulteta koja se prekjuče oko 8.30 sati bacila kroz prozor trećeg sprata tog fakulteta.Snimile je kamereKako saznajemo, sigurnosne kamere na Filološkom snimile su Jovanu dok je kobnog dana ulazila u zgradu na Studentskom trgu.- Na snimku se jasno vidi kako Jovana oko osam sati sama ulazi na fakultet. Imala je ranac na leđima i s nekim je razgovarala telefonom.

Dom tuge...Kuća porodice Rogošić
Dom tuge...Kuća porodice Rogošić

Dvadesetak minuta kasnije, radnici tehničke službe, koja se nalazi na spratu s kog je skočila, čuli su tup udarac, ali su pomislili da se obrušila fasada, kao i nekoliko puta ranije - kaže naš izvor iz istrage. Smrt studentkinje grčkog jezika šokirala je sve koji su je poznavali, jer, kako kažu, nije odavala utisak labilne osobe sklone samoubistvu.- Jovana je bila vrlo ponosna i samouverena devojka. Iako je proputovala ceo svet, uvek je s ponosom isticala da je rođena Beograđanka. Nije imala problema ni kod kuće, jer je dete iz ugledne i normalne porodice. S ponosom je pričala da joj je majka lekar, pokojni otac je takođe bio doktor - kaže Jovanina prijateljica.Sve joj se skupiloJovanine kolege s fakulteta juče su ostavile buket cveća na mestu gde je pala, a neke od njih su je opisale kao „negativnu osobu“.- Jovana je bila razočarana u državu i sistem. Razočarala se i kad joj je umro otac, za koga je bila veoma vezana. Raskinula je i s dečkom pre nekog vremena. Njoj se verovatno više stvari skupilo i rešila je da presudi sebi - kaže Jovanin kolega s fakulteta.Kremacija Jovane Rogošić biće obavljena u četvrtak na Novom groblju u Beogradu.

Studenti i dalje u šoku... Filološki fakultet
Studenti i dalje u šoku... Filološki fakultet

ČINJENICEKako je došlo do tragedije na fakultetu- Jovana je oko osam sati ušla u zgradu fakulteta- kamere je snimile kako razgovara mobilnim telefonom- popela se na treći sprat, otvorila prozor i dovukla stolicu- popela se na stolicu i skočila sa visine od oko deset metaraPitanja bez odgovora- Zašto je dolazila na fakultet kad nije imala predavanja?- Zašto se ubila na fakultetu?- Zašto je postavila stolicu pored prozora, kad su prozori niski?- Šta je Jovani značilo ostavljanje crnog konca pored mesta s kojeg je skočila u ambis?

Obrisala profilPROZIVALI JE NA FEJSBUKUJovana je pre nekoliko meseci bila i predmet prozivki na Fejsbuk grupi „Beograđani“.- Ona je posle toga na Fejsbuku obrisala svoj profil „Nebitna Rogošić Jovana“ - kaže izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track