Radisavljević: Kraj istrage ove nedelje, optužnica za ubistvo Ćuruvije do kraja maja
Foto: Marina Lopičić

Tužilaštvo zadovoljno

Radisavljević: Kraj istrage ove nedelje, optužnica za ubistvo Ćuruvije do kraja maja

Crna Hronika -
U petak će, kao poslednji svedok, biti saslušana Branka Prpa, očevidac ubistva

BEOGRAD - Istraga ubistva Slavka Ćuruvije, vlasnika listova "Dnevni telegraf" i "Evropljanin", trebalo bi da bude okončana do kraja ove sedmice, najavio je specijalni tužilac Miljko Radisavljević.

"U toku ove sedmice biće ispitani preostali svedoci i odlučićemo o procesnim predlozima odbrane, tako da će poslednja istražna radnja koju je tužilaštvo planiralo da sprovede u ovoj fazi postupka biti objavljena 16. maja", rekao je Radisavljević.

Radisavljević je dodao da u dosadašnjem toku istrage nije bilo zastoja ni prekida, kao i da su u kontinuitetu ispitivani svedoci i pretresan i analiziran sadržaj oduzete tehničke opreme.

On je rekao i da je tužilaštvo zadovoljno rezultatima sprovedene istrage, jer su se brojni svedoci detaljno izjasnili o okolnostima koje su im poznate, što će, uz prikupljene dokaze, omogućiti brzo donošenje odluke. To znači da bi optužnica za ubistvo Ćuruvije mogla da bude podignuta već u maju.

U petak će, kao poslednji svedok, biti saslušana Branka Prpa, očevidac ubistva, a u Tužilaštvu za organizovani kriminal juče je saslušan Ratko Ljubojević, nekadašnji operativac Državne bezbednosti, čiji je iskaz, kao i izjave do sada saslušanih, službena tajna.

(Tanjug/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja