SMRT SLOBODANA BANAŠEVIĆA: Ubijen jer je reketirao pola Vršca!
Foto: Kurir Štampano

Zašto je stradao vlasnik taksi udruženja „Prestiž“

SMRT SLOBODANA BANAŠEVIĆA: Ubijen jer je reketirao pola Vršca!

Crna Hronika -
Ugostitelji tvrde da su ih Banašević i njegov ortak Tuzluk mesecima maltretirali i tukli, ali da niko od nadležnih nije ni pomislio da reaguje

VRŠAC - Terorisali Vrščane!

Slobodan Banašević (48), vlasnik taksi udruženja „Prestiž“ i lanca kladionica istog naziva koji je ranjen u pucnjavi u centru Vršca, nakon čega je bežeći kolima pregazio Biljanu Mihajlovski (54), preminuo je u bolnici nekoliko časova nakon što je upucan. On je, podsetimo, ubijen kad se, zajedno s prijateljem Željkom Tuzlukom sukobio s menadžerima kladionice „Planet vin“ Aleksandrom T. i Damirom I. i njihovim drugom Stevom Š.Višemesečni sukobPrema prvim saznanjima iz istrage, do sukoba je došlo posle višemesečnih svađa zbog reketa koji je, navodno, tražio Banašević, kao i zbog borbe nad monopolom u poslovima u vezi s kladionicom. Navodno, ove dve grupe više puta su se sukobile i zbog Banaševićeve devojke, inače bivše žene vlasnika „Planet vina“.

Stravičan prizor... Banašević je vozeći u rikverc pregazio Biljanu Mihajlovski, koja se vraćala sa posla
Stravičan prizor... Banašević je vozeći u rikverc pregazio Biljanu Mihajlovski, koja se vraćala sa posla

Jonice Bokjanc, čuvar u „Planet vinu“ i jedan od svedoka obračuna ispred kafića „Lavirint“, kaže da su Banašević i Tuzluk nekoliko meseci dolazili u kladionicu i pretili.- Banošević me je u nedelju brutalno pretukao. Pošto su me istukli, otišli su, ali su se ponovo vratili u utorak. Pretili su da će me opet prebiti i tražili da zovem gazdu i da mu kažem da će ga čekati u kafiću pored. Nazvao sam Damira i rekao mu to. Nakon nekoliko minuta on je stigao i počela je tuča, a onda je došlo do pucnjave - priča Bokjanc.Otac uhapšenog Damira Slavko I. kaže da policija nije htela da reaguje kad su prijavljivali nasilnike.- Moj sin i njegov kum više puta su ih prijavljivali, ali policija ništa nije uradila. Znali su da je sve to istina i da obojica imaju težak kriminalni dosije, ali nisu hteli da reaguju. Da su to uradili, ne bi ova nedužna žena izgubila život - kaže Slavko.Vrščani pričaju kako su Banašević i Tuzluk maltretirali i tukli mnoge ugostitelje u gradu. Na meti je bio i Samir Alibegović, vlasnik picerije „Kontrast“. I Aleksandar Ćosić, vlasnik „Promone“, trpeo je njihova maltretiranja.

Žrtva... Biljana Mihajlovski
Žrtva... Biljana Mihajlovski

Pretukli i mesara- Bilo nam je jasno da ih neko štiti. Jedan od njih je pre pucnjave u utorak pretukao jednog mesara, razbio mu telefon i izbušio gume na automobilu. Jadni čovek to nije smeo da prijavi - kaže jedan od vlasnika lokala. Damir I. i Aleksandar R. predali su se policiji nakon obračuna, a Stevo Š. uhapšen je u toku noći. Njima je određeno zadržavanje zbog sumnje da su umešani u ubistvo i nanošenje teških povreda, a policija će nakon veštačenja parafinske rukavice utvrditi koji je od njih trojice pucao.

Očaj porodiceMAJKA MI JE UMRLA NI KRIVA NI DUŽNAKriminalni obračun koštao je života radnicu opštine Vršac Biljanu Mihajlovski. - Bila je plemenita. Život je posvetila pomaganju drugima, a evo kako je umrla. Ni kriva ni dužna. Bila je poverenik za izbeglice o kojima je brinula kao da su joj najrođeniji rod - sa suzama je rekla ćerka Anđelija Luketić.

BahaćenjeZAPALIO AUTO PRED POLICIJOM, ONI ĆUTALISagovornik Kurira navodi da su Vrščani prijavljivali Banaševića i Tuzluka, ali da su te prijave završavale u fioci.- Tuluz, navodno, ima više od 20 krivičnih prijava. Ceo grad zna kako je jedan od njih dvojice pred policajcima koji su mu zaplenili ukradeni automobil polio benzinom i pred njima ga zapalio. Međutim, niko nije smeo da reaguje - priča naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track