UBISTVO VOĐE NAVIJAČA: Dunjića upucali zbog prijatelja
Foto: Zorana Jevtić

Otkriven motiv likvidacije

UBISTVO VOĐE NAVIJAČA: Dunjića upucali zbog prijatelja

Crna Hronika -
Druga Velibora Dunjića, takođe vođu navijača, nekoliko večeri pre ubistva pretukao radnik obezbeđenja splava, pa je kobne noći Dunjić došao da se obračuna

BEOGRAD - Policija traga za ubicom.

Velibor Dunjić (29), vođa Zvezdine navijačke grupe Hijene, koji je prošlog petak ubijen ispred splava „Džimis“, stradao je zbog bliskog prijatelja, saznaje Kurir. Naime, Dunjićev prijatelj, inače takođe jedan od vođa navijača na severu (ime poznato redakciji), pre nekoliko dana sukobio se s obezbeđenjem jednog od splavova na Ušću, a Dunjića je života koštao pokušaj da sa članovima tog obezbeđenja „raščisti stvari“.- Momak zbog kog je sukob nastao noćima je dolazio na jedan splav i pravio ogromne račune, koje nije želeo da plati. Pre petnaestak dana momak iz obezbeđenja ga je žestoko prebio i navijač mu je još te večeri poručio „da se neće završiti na tome“ - kaže izvor iz istrage. Kako navodi, počela je „jurnjava mačke i miša, u kojoj je nastradao Dunjić, koji se umešao u sukob“.Znaš li ti ko sam ja?- Kritične noći čovek koji je prebio Dunjićevog ortaka bio je na splavu „Džimis“. Prijatelji su mu dojavili da je vođa navijača došao i on je najverovatnije tada izašao. Navodno je počela rasprava s navijačem, koji mu se iz automobila obratio rečima: „Znaš li ti ko sam ja?“ Osumnjičeni je tada prišao automobilu i u Dunjića ispalio četiri hica iz „tetejca“, koji je nosio za pojasom - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da su pojedini svedoci izjavili da je ubica čuo glasine da ga Dunjić traži.U dosadašnjem toku istrage saslušano je nekoliko svedoka, koji su pomogli da se rasvetli zločin i identifikuje osumnjičeni za ubistvo.- Iskazi svedoka, zajedno sa ostalim prikupljenim dokazima, pomogli su da se identifikuje ubica za kojim policija traga - dodaje naš izvor.Snimile ga kamereKako saznajemo, kamere splava ispred kog je Velibor Dunjić ubijen nisu snimile trenutak kada su hici ispaljeni. Međutim, kako navodi naš sagovornik, snimljen je čovek koji je osumnjičen za ubistvo, a s kojim se ranije Dunjićev prijatelj sukobio.- Policija traga za njim i očekuje se da će uskoro biti uhapšen - kaže izvor Kurira.

Pretnje ČogurićuOBUSTAVLJEN POSTUPAKViši sud u Beogradu juče je advokatu Velibora Dunjića naložio da sudu dostavi izvod iz matične knjige umrlih za navijača Crvene zvezde. Ovo je traženo kako bi i zvanično bio obustavljen postupak koji se protiv njega i Uroša Avramovića vodi zbog sumnje da su pretili Andriji Čoguriću da ih ne bi teretio za pokušaj ubistva na splavu „Kalipso“ 2008.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track