Kod svih troje otkriveni su tragovi nasilne smrti, ali zasad još ne mogu govoriti radi li se o trostrukom ubistvu ili dvostrukom ubistvu i samoubistvu. Oružje s kojim je počinjen zločin još nije poznato - kaže tužilac Mirela Šmital

NOVA GRADIŠKA – Srećko Žirovčić (44) njegova treća supruga Ala (34) i njihov sin star samo godinu i po dana pronađeni su mrtvi posle tronedeljne portage za njima.

Prema prvim informacijama sumnja se da je Srećko presudio pištoljem sinčiću i supruzi, a zatim digao ruku na sebe zbog dugova u koje je ova porodica zapala. U Novoj Gradišci se pričalo da su oni zapravo otišli u Moldaviju odlakle je rodom Srećkova supruga Ala.

Da stvar bude gora, Srećkova majka Vera koja je inače psihički bolesnik u čiju se kuću Srećko nedavno preselio je to takođe tvrdila i komšiluku je potvrđivala tu priču. Sve je otkriveno u četvrtak popodne oko 16 časova kada je iz dela kuća u kojoj je boravio Srećko sa porodicom počeo da dopire nesnosni smrad.

Tela troje ubijenih pronašao je Srećkov sin (20) iz prvog braka, koji je o ovom brutalnom zločinu obavestio policiju.

- Strašno je to što se dogodilo. Pa što im je krivo jadno dete? Tako nešto nije mogla učiniti normalna osoba – govorili su Novogradišćani. Srećko je inače imao je još dvoje dece iz prvog i jedno iz drugog braka.

- Kod svih troje otkriveni su tragovi nasilne smrti, ali zasad još ne mogu govoriti radi li se o trostrukom ubistvu ili dvostrukom ubistvu i samoubistvu. Oružje s kojim je počinjen zločin još nije poznato - kaže tužilac Mirela Šmital.

- Zaista mi nije jasno što je Srećka moglo navesti na takav čin. Znam ga kao dobrog i normalnog čoveka, nikada ne bih pomislio da je psihički rastrojen ili tako nešto – rekao je Žirovčićev nekadašnji saborac.

Komšiluk o Žirovčićima govore kao o veselim i prijatnim ljudima, s kojima nikada nisu imali nikakvih problema. Posebno je Srećko bio poznat po tome kako se voli šaliti. Neki kažu kako dečačić zapravo nije bio njegovo biološko dete, premda ga je on jako volio, izvodio u šetnju i često se igrao s njim. Navodno je Žirovčić iza sebe ostavio i oproštajno pismo, ali tu informaciju nitko nam nije mogao potvrditi.

( Večernji list)