PRIVEDENO TROJE BEOGRAĐANA: Širili paniku na Fejsbuku, preti im zatvor!
Foto: Kompjuter, Reuters

Tužilaštvo odlučuje o pokretanju postupaka

PRIVEDENO TROJE BEOGRAĐANA: Širili paniku na Fejsbuku, preti im zatvor!

Crna Hronika -
Pored privedenih još 20 osoba će biti pozvano na razgovor u policiju

BEOGRAD - Policija će pozvati na informativni razgovor sve osobe koje su u vreme vanrednog stanja preko društvenih mreža, kako je navedeno, širile paniku. Kako objašnjavaju u policiji, reč je o osobama koje su na FB nalozima i Tviteru pisale o “stotinama i hiljadama leševa koji plutaju Obrenovcem” i na taj način među građane unosile paniku.

-Sva privođenja izvedena su po nalogu tužilaštva. U pitanju su informativni razgovori, a tužilaštvo će, u svakom pojedinačnom slučaju, odlučiti da li će biti pokrenuti postupci - kažu u policiji navodeći da je za delo širenja panike predviđena kazna od šest meseci zatvora do pet godina.

Jedna od privedenih je i poznata šminkerka Jelena Maćić, koja je na informativnom razgovoru bila u sredu. Nakon saslušanja, ona je na svom FB profilu objavila da je saslušana, ali da “advokata neće uzeti jer pošteniji od nje ne može da bude”.

Profesor Srbijanka Turajlić kaže za “Blic” da umesto što se ti ljudi saslušavaju, bilo bi bolje da se mi kao društvo pozabavimo kako se izgrađuje poverenje u zvanične informacije.Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track