ZBOGOM, MALI ANĐELE: Sahranjen Stevan (4) koji se udavio u bari!

Tuga kod Osečine

ZBOGOM, MALI ANĐELE: Sahranjen Stevan (4) koji se udavio u bari!

Crna Hronika -
Nema utehe: Ceo Ostružanj došao da se oprosti od Stevana Matića, koji se u sredu utopio u bari

OSEČINA - Ovakvu tragediju niko ne pamti.

U selu Ostružanj kod Osečine juče je vladala kamerna tišina na poslednjem ispraćaju četvorogodišnjeg Stevana Matića, koji se pre tri dana udavio u bari nedaleko od porodične kuće.Dežurali lekari- Zbogom, moj najlepši anđele - bile su poslednje reči koje je izgovorila majka Jadranka dok su dečaka u belom odelu i s belim kačketom na glavi u belom sanduku spuštali u porodičnu grobnicu.Malog Stevana, koji se u sredu po podne utopio u bari dubokoj pet metara, do večne kuće ispratilo je celo selo, a među decom koja su nosila vence bio je i njegov dve godine stariji brat Dejan, koji je kobnog dana pokušao da spase Stevana.- Sine moj, kako će majka bez tebe, kako da živim dalje - tiho je sve vreme govorila utučena Jadranka, dok su njenoj blizini dežurali lekari Hitne pomoći.Na opelu održanom u dvorištu dečakove kuće sjatilo se celo selo, koje ne pamti ovakvu tragediju, kao i mnogobrojna rodbina i prijatelji. Dvorište je bilo okovano sablasnom tišinom, koju su samo povremeno narušavali bolni uzdasi i jecaji.

Niko nije mogao da zadrži suze... Kovčeg sa telom dečaka
Niko nije mogao da zadrži suze... Kovčeg sa telom dečaka

Bakine suze- Sunce malo, kao da je zaspao. Pogledajte kako mi je lep... Luče babino, što mi te bog uze! Ovo neću moći da preživim... Bio si mi najveća radost, a sad si mi ostavio tugu za ceo život - plakala je baba Stoja Matić dok su zatvarali sanduk.

Bio si mi najveća radost, a sad si mi ostavio tugu za ceo život, plakala je baka Stoja
Bio si mi najveća radost, a sad si mi ostavio tugu za ceo život, plakala je baka Stoja

Svi bili nemoćniUDAVIO SE ZBOG SANDALEČetvorogodišnji Matić iz sela Ostružanj utopio se kad je pokušao da izvadi sandalu koja mu je upala u baru. Pošto je bilo strmo, Stevan se okliznuo i upao u vodu naočigled dve godine starijeg brata Dejana i braće iz komšiluka, s kojima su se Stevan i Dejan prethodno igrali. Dejan se grčevito borio da izvuče brata iz mutne vode, ali nije uspeo u tome.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track