MULJALI NA TENDERU: Privedeni oficiri Vojske Srbije, oštetili budžet za više od 12 miliona dinara!
Foto: REUTERS

Malverzacije

MULJALI NA TENDERU: Privedeni oficiri Vojske Srbije, oštetili budžet za više od 12 miliona dinara!

Crna Hronika -
Među privedenima su jedan aktivini i jedan penzionisani oficir Vojske Srbije i oni se terete za zloupotrebu službenog položaja, odnosnom za malverzacije na tenderima

BEOGRAD- U zajedničkoj akciji MUP i Vojno bezbednosne agencije ( VBA) koja je izvedena na teritoriji Beograda, Novog Sada i Gornjeg Milanovca uhapšeno je šest osoba.

Kako Kurir neznavnično saznaje među privedenima su jedan aktivini i jedan penzionisani oficir Vojske Srbije.

Kako saznajemo oni se terete za zloupotrebe službenog položaja, odnosnom za malverzacije na tenderima

Policija je zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, uhapsila D. M. (47), vojno lice, referent za prodaju naoružanja i vojne opreme u Drugom odeljenju, Direkcije za nabavku i prodaju, Uprave za snabdevanje Ministarstva odbrane, koji je obavljao dužnosti predsednika komisije za prodaju viškova naoružanja i vojne opreme; D. R. (57), vojno lice u penziji, koji je zaposlen, odnosno radno angažovan u privrednom društvu „CPR impeks“ d.o.o. Beograd; P. C. (34), odgovorno lice u privrednom društvu „CPR impeks“ d.o.o. Beograd; Đ. V. (66), odgovorno lice u privrednom društvu "Tehnoremont" d.o.o. Temerin; S. B. (26), odgovorno lice u privrednom društvu "Auto-Import" d.o.o. Gornji Milanovac i R. B. (51), zaposlen u privrednom društvu "Auto-Import" d.o.o. Gornji Milanovac.

Osumnjičeni D. M., u dogovoru sa ostalim uhapšenima, u periodu od 2011. do 2013. godine, kao predsednik komisije za prodaju viškova naoružanja i opreme Vojske Srbije, favorizovao je učesnike tendera privredna društva "CPR Impeh" Beograd, "Tehnoremont" Temerin i "Auto-import" Gornji Milanovac.

Sumnja se da je njihovim predstavnicima zakazivao poslednje termine na neposrednim pogodbama koje su održavane u okviru tendera i tajno ih obaveštavao o ponudama ostalih učesnika, omogućivši da dobiju poslove po privilegovanim uslovima i na osnovu toga ostvare korist u ukupnom iznosu od 12.376.205,44 dinara.

Osumnjičenima će biti određena mera zadržavanje u trajanju do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track