LESKOVČANI ODAHNULI: Dečak glista uhvaćen sa plenom od 70.000 dinara!
Foto: Kurir

Osumnjičen i za krađu vozila

LESKOVČANI ODAHNULI: Dečak glista uhvaćen sa plenom od 70.000 dinara!

Crna Hronika -
Dečak je uhvaćen u pljački pekare „Badem“, preko puta Centra za socijalni rad, odnosno, par stotina metara od sedišta policije u Leskovcu

LESKOVAC – Trinaestogodišnji P.V. iz Leskovca, koji se sumnjiči za 136 krivičnih dela, noćas je uhvaćen sa opljačkanim pazarom od 70.000 dinara.Dečak je uhvaćen u pljački pekare „Badem“, preko puta Centra za socijalni rad, odnosno, par stotina metara od sedišta policije u Leskovcu.

- Istog momenta smo izašli na teren, preuzeli dečaka i on će ponovo biti upućen u Prihvatni centar u Beogradu - rečeno je u tom centru.

Dečak P. V., koga vlasnici trgovina nazivaju – dečak glista, je razbio staklo na ulaznim vratima, provukao se kroz uzani otvor, obio kasu, uzeo novac i pokušao da pobegne.

Od ovog trinaestogodišnjaka, strepe vlasnici mesara, pekara, piljara, menjačnica, parfimerija, kioska, knjižara i drugih trgovina, ali i vlasnici automobila. Prema pouzdanim saznanjima, on je u proteklih godinu i po dana obio i ukrao 70 vozila.

- Najpre je krao vozila poput Juga i Zastave 101, a u poslednje vreme je prešao na džipove i druga skupocenija vozila. Vozi dok ne udari u neko drvo ili banderu, ili ne sleti u jarak, ili dok ima gorivo u rezervoaru - priča izvor iz policije.

P. V. je pred zakonom krivično neodgovoran jer 14 godina puni početkom jula ove godine. U međuvremenu je destine puta smeštan u ustanove otvorenog tipa po Srbiji. ili u hraniteljske porodice, odakle je bežao.

- Pobegne pre nego što se mi vratimo s puta - objašnjava službenica centra za socijalni rad u Leskovcu.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track