BACIO BOMBU: Oteo taksistu, pa pokušao da ubije policajce
Foto: Kurir štampano

Povređena tri pripadnika MUP

BACIO BOMBU: Oteo taksistu, pa pokušao da ubije policajce

Crna Hronika -
Tri meseca na slobodi Ljubiša Andrejić (36) iz Prokuplja najpre naterao Nikolu Gopića (23) da ga vozi do Kruševca, a onda bacio „kašikaru“ na trojicu čuvara reda koji su pokušali da ga uhapse

PROKUPLJE - Dva sata, koliko sam proveo s naoružanim Andrejićem u svom taksiju, skratila su mi život. On je govorio da me neće povrediti, ali sam ja pretrnuo od straha.

Ovo je za Kurir ispričao Nikola Gopić (23), mladi taksista iz Prokuplja, koga je u noći između srede i četvrtka oteo Ljubiša Andrejić (36) i preteći mu bombom naterao ga da ga vozi do Kruševca. Na kraju, Andrejić je bacio bombu na policijsku patrolu koja ih je zaustavila u selu Lipovac kod Kruševca i tom prilikom su lakše povređeni policajci Vladan J., Saša L. i Ivica J.Nikola je rekao da je sve vreme vožnje samo razmišljao kako da se zaštiti od Andrejića!- Razmišljao sam da li da iskočim iz auta, da li da ga udarim ili da namerno sletim s puta, ali mi se nijedna ideja nije činila kao dobra jer je u svakom trenutku mogao da povredi i sebe i mene. Na kraju, kad smo naišli na put blokiran kamionom, rekao mi je da izađem iz kola i tad je bacio bombu u pravcu policajaca - ispričao je Nikola.Policajci ih pratiliDrama je počela u sredu oko 23.30 kad je Ljubiša pozvao Nikolu da ga vozi do Kruševca.- Prethodno je iz kuće u Đurevačkom naselju uzeo ručnu bombu i onda mi naredio da ga vozim do Kruševca. Rekao je da neće da me povredi, ali da će sebi da presudi kod spomenika - ispričao je Gopić.Dok su njih dvojica pričali, naišlo je policijsko vozilo.- Rekao sam da Andrejić ima bombu, a oni su odgovorili da nastavim da vozim i da će me oni pratiti - prepričava Nikola.U Blacu ih je opet zaustavila saobraćajna policija.- Tražili su nam dokumenta, a kad se policajac udaljio od kola, Andrejić mi je rekao da krenem i da se više ne zaustavljam - ispričao je Nikola.Poslednji čin dramePoslednji čin drame odigrao se u selu Lipovac kod Kruševca, a kad je video policajce, Andrejić je bacio „kašikaru“ na njih. - Prasak je bio jak, a krvi na sve strane. Taksista, čiji je otac bio policajac, bio je prestravljen zbog svega što se dogodilo - ispričao je naš sagovornik.

Nezavisni sindikat policijeNAPAD NA POLICIJU JE NAPAD NA DRŽAVUNezavisni sindikat policije najoštrije je osudio pokušaj ubistva tri policajca iz Kruševca.- Apelujemo na sudove da prestanu s politikom izricanja blagih kazni počiniocima ovakvih i sličnih napada i podsećamo da je napad na policiju ujedno napad na državu - izjavio je Velimir Lukić, predsedavajući Predsedništva NSP.

Monstrum već robijaoŽRTVU UBIO I POJEO JOJ UTROBULjubiša Andrejić bio je osuđen na 14 godina zatvora zato što je 1998. godine svirepo ubio Milosava Ristića iz Prokuplja.- On je tad žrtvu iseckao na komade i pojeo mu utrobu. U zatvoru je više vremena proveo u samici, a jedno vreme bio je i u zatvorskom odeljenju psihijatrijske bolnice u Toponici kod Niša. Kazna mu je isticala 2015. godine, ali je pušten u februaru ove godine - rekao je izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track