USMRTIO OCA IZ KARABINA: Nisam želeo da ga ubijem, sve se desilo slučajno!
Foto: Kurir Štampano

Mladić uhapšen zbog ubistva

USMRTIO OCA IZ KARABINA: Nisam želeo da ga ubijem, sve se desilo slučajno!

Crna Hronika -
Ivan Spalović (26) u selu Lozan kod Svrljiga pucao u oca Ljubišu (50) iz lovačkog karabina; Nakon što je ranjenog roditelja, koji je bio na izdisaju, odvezao u Dom zdravlja, krenuo da beži kolima, ali je sleteo s puta
1 / 3 Foto: Kurir Štampano

SVRLJIG - Ivan Spalović (26) iz Bora uhapšen je zbog sumnje da je u selu Lozan kod Svrljiga iz lovačkog karabina ubio oca Ljubišu (50).

Tragedija se dogodila u 5.50 u selu Lozan, nedaleko od porodične kuće Spalovića, u koju je Ljubiša sa sinom, snajom i unukom prethodne večeri došao iz Bora.- Nisam želeo da ga ubijem. Reč je o nesrećnom slučaju. Pucali smo iznad kuće i desila se nesreća - izjavio je, kako nezvanično saznajemo, nakon hapšenja Spalović.Prema prvim informacijama, otac i sin su rano ujutru izašli da pucaju iz puške, kao i više puta do tada. Navodno su hteli da vežbaju za lov. Međutim, posle nekoliko pucnjeva Ivan je dotrčao do kuće i probudio ukućane, baba Stanu, suprugu Milicu i ćerkicu.

Stradao... Ljubiša Spalović
Stradao... Ljubiša Spalović

Tražila ga Žandarmerija- Svi su otrčali u šumu, gde je Ljubiša ležao u lokvi krvi. Kako je davao znake života, pokušali su da ga donesu do kuće, ali je bio pretežak, pa su ga jedva dovukli do kuće rođaka u zajedničkom dvorištu. Ivan je Ljubišu ubacio u „nisan“ i sa suprugom ga odvezao u Dom zdravlja u Svrljig. Zašto je posle toga pobegao, ne znam - kaže jedan od komšija Spalovićevih.Po dolasku u Dom zdravlja, Spalović je ostavio suprugu i oca na izdisaju, okrenuo kola i krenuo nazad u selo. Međutim, na pola puta od Svrljiga, petnaestak kilometara do Lozana, izgubio je kontrolu nad kolima, izleteo iz krivine i sleteo u potok sa oko pet metara visine. Srećom po njega, izašao je bez ogrebotine. Pešice je nastavio do sela, a kad je stigao do kuće, uzeo je dve flaše vode, napunio ranac hranom i otišao. To je stvorilo sumnju da je u bekstvu, da je opasan i naoružan.Lekari Doma zdravlja u međuvremenu su obavestili policiju, pa je za osumnjičenim organizovana potraga. Alarmiran je odred Žandarmerije u Nišu i pokrenuta je široka potraga po obroncima Zelenog vrha. Oko 14 časova Spalović je uhapšen, ali ne u planini, već nedaleko od mesta gde je sleteo automobilom.

Policijska zaseda... Patrole ispred kuće Spalovića
Policijska zaseda... Patrole ispred kuće Spalovića

Uhapšen u taksiju- Osumnjičeni je uhapšen u taksiju. Naime, Spalović je, nakon što je uzeo stvari iz kuće u Lozanu, pozvao taksi i uputio se u Svrljig. Navodno je hteo da se vrati u taj grad, a ne da beži. Policija je uočila taksi i zaustavila ga. Postojala je dojava opasnost da je Spalović naoružan, ali on nije imao oružje i nije pružao otpor pri hapšenju - navodi izvor Kurira.Policija je sprovela osumnjičenog na mesto zločina, gde je u prisustvu tužioca obavljen uviđaj. Spalović je i na uviđaju ponovio da je oca ubio slučajno, ali će to biti utvrđeno tokom istrage.

Udes... Spalović je „nisanom“ upao u kanal dubok pet metara
Udes... Spalović je „nisanom“ upao u kanal dubok pet metara

Meštani LozanaIVAN JE NARKOMANU selu Lozan pričaju da je Ivan narkoman.- To svi znaju. Otac Ljubiša je radio u inostranstvu, slao mu je pare, pa je mogao da kupuje drogu u Boru, gde je živeo. U selu su ljudi zazirali od njega. Njegova baba Stana nas je plašila pričajući nam da je opasan, da je bio specijalac u vojsci - priča jedan od komšija u Lozanu.

ObdukcijaPET RANA NA TELUKako saznajemo, na telu ubijenog Ljubiše uočeno je pet ulaznih rana koje su, kako se pretpostavlja, nanete kuglicama iz lovačkog karabina. Nema izlaznih rana, pa će kalibar i poreklo projektila biti utvrđeni posle obdukcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track