POVREĐENA TRI DEČAKA U PROKUPLJU: Zid pao na decu dok su se igrali žmurke!
Foto: Milen Đorđević

komšiluk ih spasavao

POVREĐENA TRI DEČAKA U PROKUPLJU: Zid pao na decu dok su se igrali žmurke!

Crna Hronika -
Nezgoda se dogodila kada su dečaci pokušali da prođu uskim prolazom pored zida koji je bio poduprt drvenim šprajcevima

PROKUPLJE- Trojica dvanaestogodišnjka iz Prokuplja povređena su sinoć kada je na njih dok su igrali žmurke pao deo potpornog zida na početku Balkanske ulice u ovom gradu.

Nezgoda se dogodila kada su dečaci pokušali da prođu uskim prolazom pored zida koji je bio poduprt drvenim šprajcevima.

- Filip Č. je sa teškim telesnim povredama u vidu preloma potkolenice u predelu skočnog zgloba radi daljeg lečenja upućen na Dečju hiruršku kliniku KC Niš. Jovan S. je sa površnim povredama u predelu grudnog koša i trbuha zadržan na Odeljenju hirurgije opšte bolnice u Prokuplju radi daljeg ispitivanja i lečenja a Petar Đ. je zadobio lake telesne povrede i otpušten je na kućno lečenje-saopštila je dr Marija Despotović, portparol Opšte bolnice u Prokuplju.

Dečacima su prvu pomoć pružile najbliže komšije koje su dotračale kad su čule zapomaganje.

- Posle pola deset čuo se dečiji vrisak i zapomaganje. Prvi su dotrčali Ivica i Dragan Cakić, kao i sveštenik Dragan Milenković i njegova supruga Ivana, koji žive u parohijskom domu crve Sveti Prokopije.

Najteže je bilo pomeriti betonsku ploču, koja je prignječila Filipovu nogu, jer je prolaz uzak pa je bilo teško prići-kaže jedan stanovnik

Balkanske ulice i dodaje da je problem u pružanju pomoći deci bio i što ne radi ulićna rasveta, koja je isključena zbog duga za struju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track