ODLOŽENO SUĐENJE LEGIJI: Ulemek ostao u Zabeli zbog štrajka advokata!
Foto: Kurir

Ročište za incident u klubu Stupica

ODLOŽENO SUĐENJE LEGIJI: Ulemek ostao u Zabeli zbog štrajka advokata!

Crna Hronika -
Suđenje za incident u klubu Stupica odloženo je zbog štrajka advokata, pa nije bilo potrebno da se Legija prebacuje iz Zabele do Palate pravde da mu kažu kako je suđenje odloženo

BEOGRAD – Milorad Ulemek Legija koji služi zatvorsku kaznu od 40 godina u Zabeli, danas se nije pojavio u sudnici na ročištu za incident koji je izazvao u junu 2001. godine u klubu Stupica u centru Beograda.

Kako Kurir nezvanično sazanje u Drugom osnovnom sudu suđenje je odloženo zbog štrajka advokata koji je počeo danas, pa nije bilo potrebe da se Legija iz bezbednosnih razloga prebacuje iz Požarevca do Palate pravde da mu sudija kaže da je ročište odloženo zbog štrajka advokata.

Suđenje je odloženo za septembar.

Podsetimo Milorad Ulemek Legija se tereti da je 15. juna 2001 godine u beogradskom klubu Stupica sprečio mlađeg vodnika policije Ivana Maksimovića u obavljanju poslova bezbednosti, posle sukoba i pucanjve iz pištolja. Ulemek je nakon tog incidenta penzionisan, ali je i dalje imao faktičku komandu u JSO.Osuđen je na maksimalnu kaznu zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, otmice i ubistva Ivana Stambolića koje je izvršio zemunski klan na čijem je čelu Ulemek bio i zločina na Ibatskoj magistrali.Kaznu izdržava u najstrože čuvanom deli požarevačke Zabele, poznatom kao "Alkatraz".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track