UROŠEVAC: Trojica muškaraca uhapšena zbog terorizma!
Foto: KURIR

U toku potraga za četvrtim

UROŠEVAC: Trojica muškaraca uhapšena zbog terorizma!

Crna Hronika -
Vest o hapšenju je povrdio portparol Regionalne policije u Uroševcu Agim Gaši, ali nije mogao da govori o pojedinostima jer slučaj vodi jedinica za borbu protiv terorizma

PRIŠTINA - Trojici osumnjičenih za terorizam, koji su uhapšeni danas u Đeneral Jankoviću na Kosovu i Metohiji, tužilac je odredio meru zadržavanja od 48 sati.

Uhapšeni su I.B. (25) i J.K. (22) iz Kačanika i S.T. (30) iz Đeneral Jankovića a za još jednom osobom se traga, saopštila je kosovska policija.

Za njih se sumnja da su u vezi sa terorističkim grupama u nekoliko islamskih zemalja.

Posle višemesečne istrage, Direkcija protiv terorizma je uz podršku specijalnog tuzilaštva Kosova jutros oko šest sati uhapsila osumnjičene za krivicna dela organizovanje i ucešće u terorističkoj grupi, regrutacija za terorizam kao i podstrekivanje mržnje, svađe ili nacionalne, etničke i verske netrpeljivosti.

Policijsku operaciju " Udarac" realizovala je Direkcija uz podršku drugih policijskih jedinica i specijalnih jedinica.

Tokom pretresa u dva objekta u Kačaniku i Đeneral Jankoviću, zaplenjeni su kompjuteri, sim kartice, pištolj s gasom, propagandni materijal, vojna uniforma, pasoši, dvogledi...

Podestimo trojica osumnjičenih za terorizma uhapšena su danas na Kosovu, dok se za četvrtim traga, rečeno je u Policiji Kosova.

Vest o hapšenju je povrdio portparol Regionalne policije u Uroševcu Agim Gaši, ali nije mogao da govori o pojedinostima jer slučaj vodi jedinica za borbu protiv terorizma.

Portparol Policije Kosova Baki Keljani nije mogao ni da potvrdi ni da negira hapšenje, izjavivši da će o tome moći da govori kada bude dobio informacije od nadležnih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track