PAO U RUKE POLICIJI: Užičanin osumnjičen za 15 prevara!
Foto: REUTERS

Varao ljude po Srbiji

PAO U RUKE POLICIJI: Užičanin osumnjičen za 15 prevara!

Crna Hronika -
Osumnjičeni A. J. se tereti da je građanima Srbije slao SMS poruke u kojima je, pod izgovorom da ima zdravstvenih problema, tražio da na ime drugih osoba uplate po 1.500 dinara, čime je mesečno zarađivao, kako se procenjuje, više od 300.000 dinara

KRALJEVO - Pripadnici kriminalističke policije Policijske uprave Kraljevo uhapsili su A. J. (33) iz Sevojna kod Užica čime su rasvetlili 15 prevara izvršenih prethodnih godina na teritoriji Srbije.

A. J. je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Osumnjičeni A. J. se tereti da je građanima Srbije slao SMS poruke u kojima je, pod izgovorom da ima zdravstvenih problema, tražio da na ime drugih osoba uplate po 1.500 dinara, čime je mesečno zarađivao, kako se procenjuje, više od 300.000 dinara.

Oštećeni su time dovedeni u zabludu, misleći da su u pitanju članovi njihovih porodica i prijatelji koji su u nevolji, pa su osumnjičenom putem "post neta" uplaćivali novac.

Sumnja se da je A. J. organizovao više osoba koje su mu pomagale u izvršenju krivičnih dela, tako što su za 2.000 do 3.000 dinara dnevno, podizali novac koji su oštećeni slali, a zatim putem "post neta" prosleđivali osumnjičenom

A. J. Policijski službenici su do sada otkrili 15 krivičnih dela prevara za koje se sumnja da je izvršio osumnjičeni, a u toku je rad na rasvetljavanju celokupne kriminalne delatnosti A. J. i drugih osoba koje su mu pomagale.

Zbog sumnje da ima još prevarenih građana, pripadnici policije pozivaju oštećene građane da prijave ova krivična dela najbližoj Policijskoj stanici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track