Najnovije vesti

MUP: Kosmajac nije u Republici Srpskoj!
Foto: Kurir Štampano

Nije raspisana poternica

MUP: Kosmajac nije u Republici Srpskoj!

Crna Hronika
21:30h
Za Dragoslavom Kosmajacem nema raspisane poternice, na osnovu koje bi MUP Republike Srpske i bilo koja druga policija mogli da deluju, odnosno da ovu osobu uhapse, kao i da seo n nalazi na teritoriji Republike Srpske

BEOGRAD - Ne postoji nijedan operativni podatak da se Dragoslav Kosmajac, koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narko-dilera, nalazi na području Republike Srpske saopšteno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"Istovremeno, za ovom osobom nema raspisane poternice, na osnovu koje bi MUP Republike Srpske i bilo koja druga policija mogli da deluju, odnosno da ovu osobu uhapse, ističu u MUP-u Srpske.

Inače mediji su pre par dana objavili da je Kosmajac iz Crne Gore, gde je pobegao pošto je Vučić rekao da je on najveći narko-diler u Srbiji, prešao u BiH.

Podestimo Trebinjska policija je Dragoslavu Kosmajcu, koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narko-dilera u zemlji, izdala ličnu kartu 2009. godine, a pasoš BiH godinu dana kasnije, saopšteno je iz Centra javne bezbednosti Trebinje.

"Prema prvim, preliminarnim proverama, Kosmajcu su lična dokumenta izdata u skladu sa važećim zakonskim propisima. Proverama u raspoloživim evidencijama utvrđeno je da su Kosmajcu prva lična karta i pasoš u Trebinju izdati 2002. godine", navodi se u saopštenju.

Trebinjska policija je upozorila da je izdavanje dokumenata Kosmajcu "samo jedna u nizu potvrda o slabostima Zakona o prebivalištu građana BiH, kojim je omogućeno da se lična dokumenta izdaju bez provera".

"I ovaj slučaj jasno potvrđuje potpunu opravdanost donošenja odluke Vlade Republike Srpske o vršenju provera istinitosti podataka prilikom prijava prebivališta na teritoriji Republike Srpske od 17. aprila 2014", navodi se u saopštenju.

( Istinito)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track