POBESNEO NA ODLUKU SUDA: Paravinja na suđenje došao u kratkim panatalonama i papučama!

Javnost isključena sa suđenja

POBESNEO NA ODLUKU SUDA: Paravinja na suđenje došao u kratkim panatalonama i papučama!

Crna Hronika -
Glavna rasprava je prekinuta do daljnjega, jer je Paravinja zatražio izuzeće suda zbog nepoverenja. Rasprava je prekinuta do odluke Vrhovnog suda o tom pitanju

ŠIBENIK - Na Županijskom sudu u Šibeniku danas je počelo ponovljeno suđenje Draganu Paravinji koji se pojavio u pratnji sudske straže ošišan nakratko, obučen u majicu kratkih rukava i gaće, a na nogama je nosio papuče.

Inače Paravinji se sudi za pokušaj silovanja i ubistvo maloletne Antonije Bilić iz Krički pored Drniša, a do kraja ponovljenog sudskog postupka iz raspravne dvorane biće isključena javnost.Tako je odlučilo sudsko veće pod predsedanjem sudije Nives Nikolac.

Paravinjina advokatica po službenoj dužnosti Ankica Giljanović i sam Paravinja, usprotivili su se isključenju javnosti.

Advokatica Giljanović protivljenje je obrazložila činjenicom da je u prethodnom sudskom postupku isključenje javnosti štetilo njenom klijentu i da su informacije s rasprava ionako curile u javnost.

Sam Paravinja rekao je da se protivi isključenju javnosti zbog manipulacija i sprečavanja suda da se u javnosti iznese ono što on želi, a sud prikriva.

Sud je odluku doneo radi zaštite ličnog i porodičnog života. Niko od porodice Antonije Bilić nije bio na ročištu, već samo advokat porodice Vinko Ljubičić. Za isključenje javnosti bila je i zamenica državnog tužioca i advokat Ljubičić.

Glavna rasprava je prekinuta do daljnjega. Naime, Paravinja je zatražio izuzeće suda zbog nepoverenja. Rasprava je prekinuta do odluke Vrhovnog suda o tom pitanju.

Podsjetimo, suđenje se ponavlja jer je Vrhovni sud u žalbenom postupku ukinuo presudu šibenskog Županijskog suda kojom je Paravinja zbog spomenutih kaznenih djela, te pokušaja silovanja još jedne djevojke, osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina.

(Slobodna dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja