STEFANOVIĆ: Kriminal u Srbiji od aprila do juna smanjen za 22 posto!
Foto: Marina Lopičić

Značajni pad u odnosu na 2013

STEFANOVIĆ: Kriminal u Srbiji od aprila do juna smanjen za 22 posto!

Crna Hronika -
Stefanović je podnoseći izveštaj o radu MUP naveo je da je otkriveno pet organizovanih kriminalnih grupa, sa ukupno 48 članova, i to tri grupe koje su se bavile finansijskim kriminalom, i dve narko grupe, otkriveno 548 krivičnih dela, a da su prijavljene 633 osobe

BEOGRAD - Ukupan kriminal na teritoriji Srbije smanjen je za 22 odsto od aprila do juna, a najveći broj krivičnih dela izvrši se u Beogradu, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je, podneseći Informaciju o radu MUP-a u 2014. pred skupštinskim Odborom za odbranu i unutrašnje poslove, rekao da se u glavnom gradu izvrši 45 do 60 odsto ukupnih kriminalnih dela.

U 2014. je, kako je dodao, preduzet niz koraka da se smanji kriminalitet, a naveo je da je otkriveno pet organizovanih kriminalnih grupa, sa ukupno 48 članova, i to tri grupe koje su se bavile finansijskim kriminalom, i dve narko grupe. On je, takođe, rekao da su postignuti značajni rezultati u borbi protiv korupcije, što je jedno od težišta rada MUP-a, i istakao da je otkriveno 548 krivičnih dela, a da su prijavljene 633 osobe.

Stefanović je naveo da je broj izvršenih teških krivičnih dela u značajnom padu u odnosu na 2013.Prema njegovim rečima, smanjen je i broj ubistava, odnosno izvršena su 764 krivična dela protiv života i tela, a rasvetljena većina ubistava u pokušaju i polovina ubistava. - Smanjen je broj saobraćajnih nezgoda sa nastradalim osobama, ali je to daleko od zadovoljavajućeg - rekao je Stefanović i istakao da će MUP insistirati na tome da se pojača i represivno delovanje, ali i edukacija.

Prema Stefanovićevim rečima, na teritoriji Srbije otkrivena su 1.993 krivična dela privrednog kriminala, a prijavljeno je ukupno 1.336 osoba.

Stefanović je rekao da su u periodu od 15. do 23. maja, zbog poplava bile pojačane aktivnosti rada MUP-a i da je dnevno angažovano oko 7.300 pripadnika policije. Kako je rekao, najveći broj ljudi angažovan je u opštini Obrenovac.

Stefanović je rekao da je nastavljen rad na modernizaciji MUP-a u skladu sa evropskim standardima, kao i da se radi na pripremi akcionog plana, da bi u decembru ili januaru bilo otvoreno poglavlje 24.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja